Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Atlantic Ocean Road?

  Wat is de Atlantic Ocean Road?

  Wat is de Atlantic Ocean Road?

  De Atlantic Ocean Road of in het Noors geschreven de Atlanterhavsveien is een spectaculaire weg in Noorwegen van amper 8,3 kilometer. Deze weg verbindt de eilanden Averøy, Vevang, Eide en het vasteland Molde en Kristiansund. Al deze eilanden zijn met 8 bruggen verbonden. Deze route is zeer populair bij toeristen ondanks zijn korte afstand.

  Geschiedeins van deze weg

  De bouw van de Atlantic Ocean Road is men gestart in het jaar 1983 op 1 augustus. Bijna 6 jaar later op 7 juli 1989 was de volledige weg af. Wat toch vrij snel is, aangezien deze route toch een aantal zeer speciale bruggen heeft. En omdat er in deze periode ook sprake was van 12 orkanen in dit gebied. Hoewel deze brug vooral gemaakt is voor praktische reden dient hij nu vooral om toeristen van het ene punt naar het andere te brengen. De schoonheid van deze route zal daar natuurlijk wel voor iets tussen zitten. In 2005 werd deze brug verkozen tot Noorse constructie van de eeuw. Toch een mooie prijs voor deze weg.

  Wat maakt de Atlantic Ocean Road speciaal?

  Van zijn lengte moet de Atlantic Ocean Road het dus niet hebben. Maar wel van zijn prachtige uitzicht over de Atlantische oceaan. Je kan er mits het goede seizoen en wat geluk zelfs walvissen spotten. Of een zeehond spotten is hier zeker geen uitzondering. Wat deze weg gemakkelijk maakt, is dat je wel bijna overal kan stoppen om deze speciale uitzichten en dieren te bekijken. Een roadtrip dat je dus moet gedaan hebben als reiziger.

  De 8 bruggen

  De Atlantic Ocean Road kent dus in totaal 8 bruggen waarvan de langste 293 meter lang is en de kortste 52 meter. De volgende bruggen kan je bij een roadtrip op deze route terugvinden.

  • Geitøysundetbrug
  • Hulvågen bruggen (dit zijn 3 bruggen)
  • Lille Lauvøysundbrug
  • Storseisundbrug
  • Store Lauvøysundbrug
  • Vevangstraumenbrug

  Andere speciale routes

  Heb je vragen omtrent deze route of andere routes? Laat ze dan zeker achter in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is de Atlantic Ocean Road