Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Blue Ridge Parkway?

  Wat is de Blue Ridge Parkway?

  Wat is de Blue Ridge Parkway?

  De Blue Ridge Parkway is een bijna 755 kilometer lange weg doorheen de Amerikaanse staten Virginia en North-Carolina. Deze route die langs mooie uitzichten, het gewone platteland en wat bergen rijdt, wordt ook wel eens de mooiste route van Amerika genoemd. Wat raar is, omdat deze route niet echt gekend is bij het grote publiek. De Blue Ridge Parkway verbindt het Nationaal park in Mountains Nationalpark in Noord-Carolina met het Shenandoah National Park in Verginia en brengt je door een mooi stukje natuur.

  Hoe deze route maken?

  Je kan deze route zelf gemakkelijk maken door een wagen of een camper te huren. Controleer echter wel dat je camper of caravan niet te groot is. Er zijn namelijk een heleboel tunnels waar je door zal moeten rijden, en die zijn niet altijd even hoog. Daarnaast zal je ook een ESTA (visum) moeten aanvragen voor een toelating tot Amerika. Ben je jonger dan 25 jaar dan zal je ook meer moeten betalen voor het huren van een wagen, caravan of camper, hou hier rekening mee want dit kan soms oplopen tot 30 euro per dag extra.

  Wanneer de Blue Ridge Parkway doen?

  Hoewel je deze route bijna het hele jaar door kan maken is de herfst volgens vele de mooiste periode om deze roadtrip te ondernemen. Al is ook de lente zeker geen slecht idee.

  Geschiedenis van de Blue Ridge Parkway?

  De bouw van de Blue Ridge Parkway is gestart in het jaar 1932 en is 52 jaar later in het jaar 1985 af geraakt. Dat is een vrij lange tijd voor een weg van bijna 755 kilometer. Deze lange tijd heeft vooral met geld te maken en met het protest van indianenstammen die zich hebben verzet tegen de bouw van deze weg. Daarnaast was er ook een onderbreking van de werken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorspronkelijk zou deze weg ook de Appalachian Scenic Highway heten. Maar uiteindelijk is er beslist om deze naam toch te veranderen in de Bleu Ridge Parkway.

  Enkele andere speciale route’s

  Wat is de Blue Ridge Parkway?