Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Causeway Coastal Route?

  Wat is de Causeway Coastal Route?

  Wat is de Causeway Coastal Route?

  De Causeway Coastal Route of in het Nederlands de Causeway Kustroute is een bijna 200km lange weg doorheen Noord-Ierland. Deze weg brengt je van Belfast tot in Londonderry. Bij een roadtrip op deze route zal je enkele prachtige panoramische uitzichten tegenkomen. Waarvan er sommige zelf zijn gebruikt in de wereldbekende serie Game of Thrones. Daarnaast kom je ook enkele gezellige dorpjes tegen waar je lekker kan gaan eten of verblijven.

  De Causeway Coastal Route

  Dat de Causeway Coastal Route adembenemend is staat volgens ons volledig buiten kijf. Want op deze weg, die bijna volledig langs de kust loopt, kom je indrukwekkende kliffen tegen maar ook enkele prachtige kastelen. Daarnaast kan je op deze route ook enkele toeristische activiteiten doen zoals het Titanic Belvast. Een soort van monument/attractie over de bekende boot die hier gebouwd is. Of wat dacht je van een Game of Thrones rondleiding? Want ook dit kan je in de buurt van deze route boeken. Er zijn namelijk veel scรจnes van de serie in Belfast en op deze route opgenomen. Daardoor heeft deze route wel aan populariteit gewonnen.

  Natuurlijk is deze route meer dan dan alleen de kliffen en kastelen. Je hebt hier namelijk ook een prachtige natuur en enkele gezellige dorpjes waar je fijn kan vertoeven. Maar voor het absolute hoogtepunt moet je naar de Giant’s Causeway. Een indrukwekkende rotsformatie dat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Deze rotsformatie zou ontstaan zijn door een vulkaanuitbarsting.

  Wanneer een roadtrip?

  Hoewel je een roadtrip op de Causeway Coastal Route het hele jaar door kan maken, is het toch aangeraden om deze roadtrip te maken in de “warme” zomermaanden (juni, juli, augustus). De temperatuur zal hier dan tussen de 15 en 22 graden liggen. Noord-Ierland is wel het hele jaar door zeer regenachtig en moeilijk te voorspellen. Hou daar rekening mee.

  Hoewel deze route in lengte niet heel lang is, raden wij door de vele bezienswaardigheden toch aan om een week uit te besteden aan deze route. Je zal het je niet beklagen.

  Wat is de Causeway Coastal Route