Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Dempster Highway?

  Wat is de Dempster Highway?

  Wat is de Dempster Highway?

  De Dempster Highway is een 736 km lange (gravel) weg doorheen Noordwest-Canada. Een roadtrip op deze adembenemende route vergt wel enige voorbereiding. Je zal namelijk heel wat eten, drinken en brandstof moeten inslaan. Je komt hier onderweg namelijk niet veel tegen waar je dit kan kopen. Eigenlijk kan dit nog maar op twee plekken na het vertrek in Dawson City. Want vertrekken doe je in Dawson City en aankomen in Inuvik. Onderweg zal je daardoor wel alleen zijn met de schitterende en indrukwekkende natuur. Je hebt op deze route zelfs de kans op het zien van het noorderlicht. Deze weg is gebouwd in het jaar 1979.

  Hoogtepunten Dempster Highway

  Eigenlijk is de Dempster Highway รฉรฉn groot hoogtepunt. Want achter elke bocht of gereden kilometer val je van de ene in de andere verbazing. Wat kan de natuur mooi zijn! En zeker hier met de uitgestrekte vlaktes, enkele bergketens, de Mackenzie River maar ook de befaamde poolcirkel waar je het noorderlicht kan spotten. Jij en de natuur. Daar draait het om bij een roadtrip op deze weg.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel je op de Dempster Highway in de winter wel mag rijden wordt dit toch ten strengste afgeraden. Het kan hier dan namelijk onder -40 graden Celsius gaan. Daarom is het aangeraden deze route in de zomer af te leggen als de temperaturen iets aangenamer zijn. Wanneer de zichtbaarheid minder is, door bijvoorbeeld sneeuw, wordt deze route wel op enkele plaatsen afgesloten.

  Je kan de Dempster Highway perfect afleggen met een personenwagen of camper. Alleen zal dit door de grindweg niet altijd even aangenaam aanvoelen. Een 4×4 is dan iets aangenamer. Je kan deze route afleggen tussen de 12 en 16 uur. Maar het is wel aangeraden om dit in bijvoorbeeld 2 of 3 dagen af te leggen. Je zal namelijk veel meer van de natuur kunnen genieten!

  Dempster Highway?