Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Great Ocean Road?

  Wat is de Great Ocean Road?

  Wat is de Great Ocean Road?

  De Great Ocean Road is een route in Australië van bijna 240 kilometer lang. Het verbindt het stadje Torquay aan de oostkant met het stadje Warrnambool aan de westkant. Beide steden liggen in de staat Victoria. Deze roadtrip wordt vaak gemaakt door toeristen die het Nationale Park Port Campell en de rotsen van de twaalf apostelen willen bezoeken. Maar wat een roadtrip op deze route pas echt bijzonder maakt, is de mooie kustlijn waarnaast je rijdt. Deze route is niet bijzonder lang dus gemakkelijk te betwisten op 2 a 3 dagen al doe je er normaal veel langer over. Dit omdat er talrijke leuke plaatsen zijn om te stoppen. Zoals indrukwekkende kliffen, leuke kustplaatsen, verlaten stranden en veel meer.

  Geschiedenis

  De aanleg van de Great Ocean Road werd gestart in 1919 door soldaten die teruggekomen waren van de Eerste Wereldoorlog. De bouw van deze weg nam zo een 13 jaar in beslag en werd opgedragen aan alle gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Wat deze weg meteen het grootste oorlogsmonument van de wereld maakt.

  Hoe de Great Ocean Road betwisten?

  Je kan de Great Ocean Road gemakkelijk maken met een huurauto. Al is de populairste manier om deze roadtrip te maken met een camper of met een caravan. Dit zodat je kan ovenachten onder een prachtige sterrenhemel. Want doordat er hier weinig luchtvervuiling is kan je hier nog heel veel sterren aan de hemel zien. Ook de zonsondergang en opgang is hier prachtig. Verder moet je momenteel nog geen tol betalen op deze route. Of dit door het toenemende toerisme zo gaat blijven is nog maar de vraag.

  Meer vragen omtrent deze route? Dan kan je via de comments of op onze Facebookpagina.

  Andere speciale roadtrip routes

  Wat is de great ocean road?