Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Grossglockner Hochalpenstrasse?

  Wat is de Grossglockner Hochalpenstrasse?

  Wat is de Grossglockner Hochalpenstrasse?

  De Grossglockner Hochalpenstrasse is een prachtige tolweg van 62 km in het Oostenrijkse landschap. Het startpunt van deze route bevindt zich in Bruck en het eindpunt in Heiligenblut. Je rijdt op deze weg langs 36 haarspeldbochten naar boven op de 2500 meter hoge Hochtorbergpas. Deze route is indrukwekkend en zeker een aanrader als je in deze regio van Oostenrijk moet zijn. Je kan deze route niet alleen met de auto of camper maken maar ook met een motor of fiets. Hier moet je natuurlijk goed getraind voor zijn.

  Tolweg

  De Grossglockner Hochalpenstrasse is een tolweg die niet goedkoop is. Maar wel elke euro waard is. Zo betaal je voor een gewone wagen 35 euro en voor een elektrische wagen 26,50. Ecologisch reizen wordt hier dus zeker gestimuleerd. Je kan ook een 30 dagkaart nemen 57 euro voor zowel een brandstof als elektrische wagen. Voor een seizoenskaart betaal je dan weer 102 euro. Wil je deze route wel zien maar heb je geen wagen? Dan kan je deze route ook met een bus doen. Je betaalt als volwassenen dan 5,70 euro voor een ticket en 2,60 voor een kind.

  Campers en combinaties van voertuig + caravan tot 3500 kg toegestane maximale massa vallen in de categorie ‘Personenauto’. Anders kom je in de categorie vrachtwagens. Hiervoor betaal je 45 euro voor deze rit. Tijdens de winter kan je deze weg soms gratis gebruiken voor de skipiste die hier ook aanwezig is.

  Wanneer de Grossglockner Hochalpenstrasse doen?

  Je kan de Grossglockner Hochalpenstrasse bijna het hele jaar door bezoeken. Maar voor een aangenaam klimaat en ook de veiligheid is het aangeraden om dit in de zomermaanden af te leggen. Deze route is perfect in één uur te doen. Maar door de prachtige uitzichten zal dit allicht meer tijd in beslag nemen. Deze route is naar onze mening het mooist tijdens zonsopgang en ondergang.

  Meer vragen omtrent deze route of een andere route? Dan mag je die gerust stellen in de comments of op onze Facebookpagina.

  de Grossglockner Hochalpenstrasse?