Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Guliangtunnel weg?

  Wat is de Guliangtunnel weg?

  Wat is de Guliangtunnel weg?

  De Guliangtunnel is een weg van 55 km in China en wordt bestempeld als één van de engste maar ook meest indrukwekkende roadtrips die je kan maken. Deze route staat ook in vele lijstjes gecatalogeerd als één van de gevaarlijkste wegen in de wereld. Deze weg verbindt het vroegere geïsoleerde dorp Guoliang met Huixian. Deze weg werd voor het toerisme geopend in het jaar 1977 op 1 mei. Daardoor werd Guoliang een toeristische trekpleister en werd deze route zelf in een film gebruikt. Deze route is gelegen in de provincie Henan.

  Wat maakt deze route speciaal?

  De Guliangtunnel is vooral zo speciaal door zijn gevaarlijke uitstraling. Je kan bij een roadtrip op deze weg namelijk echt recht naast het ravijn rijden. Eén kleine verkeerde inschatting kan fataal aflopen. Daarnaast heb je ook nog een tunnel van iets meer dan een kilometer die er heel authentiek uit ziet door zijn ruwheid omdat deze niet gemaakt is met alle moderne toestellen die er nu voor handen zijn.

  Tegenwoordig is deze tunnel gerenoveerd en gemoderniseerd maar de charme van vroeger is er nog altijd aanwezig. Dat maakt dat deze weg momenteel iets minder gevaarlijk is dan vroeger. Wat er voor zorgt dat je iets meer kan genieten van de prachtige omgeving. Al moet je natuurlijk altijd blijven opletten!

  Wanneer deze Guliangtunnel?

  De beste reistijd voor de Guliangtunnel is in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Dit omdat je hier dan een aangename en warme temperatuur hebt tussen de 25 en 32 graden Celsius. Je kan dit ook in de andere maanden doen maar dan zal het klimaat minder goed zijn. Ook zal er dan meer regen zijn, wat het betreden van deze route wel gevaarlijker maakt. Je kan deze korte route van 55 km gemakkelijk op één dag doen maar zal er wel enkele uren over doen. De gemiddelde rijsnelheid is hier namelijk niet hoog.

  Wat is de Guliangtunnel weg?