Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Highway 12?

  Wat is de Highway 12?

  Wat is de Highway 12?

  De travelling Highway 12 is een snelweg van 211 kilometer doorheen de Amerikaanse staat Utah. Deze weg is zeer in trek bij toeristen. Wat niet raar is, want deze weg is schitterend en adembenemend. Deze weg wordt ook wel eens ‘het beste van Utah in één dag’ genoemd. En dat lijkt ook te kloppen met enkele passages aan een Nationaal Park en enkele natuurparken. Deze route is niet zo populair als de route 66 maar lokt toch ieder jaar een heel aantal toeristen. De startplek van deze route kan je terugvinden in Panguitch en eindigt in Torrey. Deze weg loopt door maar één staat (highway 12).

  Hoogtepunten Highway 12

  Voor hoogtepunten op de Highway 12 is het niet lang zoeken met een passage door het Red Canyon, wat een prachtig rood gebergte is dat je bijna alleen hier zal terugvinden. Daarnaast passeer je ook nog langs Anasazi state park en Boulder Mountain. Ook kan je vanuit deze weg een kleine omweg maken langs Bryce Canyon. Eén van de mooiste Nationale Parken van Amerika! Een echte aanrader. Ook een hike aan Calf Creek Falls is zeker iets wat op je lijstje zou moeten staan.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel je in de zomermaanden ideaal weer hebt om de Highway 12 te rijden, raden wij je aan om dit in de lente en vooral herfst te doen. Dit omdat je hier dan buiten het hoogseizoen bent. Wat er voor zorgt dat je minder gaat betalen voor de huur van een auto of camper. Maar ook minder voor een slaapplaats. Reizen buiten het hoogseizoen is dus veel goedkoper.

  Hoewel je deze route gemakkelijk op één of twee dagen kan maken, is het toch aangeraden om hier meer tijd voor uit te besteden. Je hebt hier namelijk heel wat te zien en doen. Een week lijkt ons ideaal! Vergeet bij het reizen naar Amerika niet dat je een Esta visum nodig hebt. Ook betaal je als jongere onder de 25 jaar extra voor het huren van een wagen. Hou hier bij het budgetteren van deze reis dus rekening mee.

  Wat is de Highway 12?