Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Ho Chi Minhweg?

  Wat is de Ho Chi Minhweg?

  Wat is de Ho Chi Minhweg?

  De Ho Chi Minhweg is een 1900 km lange weg doorheen Vietnam. Deze route start in het Zuiden in de populaire stad Hanoi en eindigt in het Noorden in de stad Ho Chi Minhstad. Deze weg werd aangelegd in 1930 door de Fransen en werd later gerenoveerd door de Vietnamese overheid. De hele route volgt bijna het zelfde traject als de AH1. Deze route doorheen het prachtige gebergte van Vietnam is zeer populair bij toeristen. En dat komt niet alleen door de mooie uitzichten maar ook door de vele bezienswaardigheden op de route.

  Hoogtepunten Ho Chi Minhweg?

  Naast het adembenemende uitzicht van deze route zijn er ook enkele bezienswaardigheden die je op deze Ho Chi Minhweg absoluut moet gezien hebben. Zoals het Nationaal Park Phong Nha-ke bang, waar je enkele speciale grotten kan bezoeken. Of een bezoek aan de gezellige kuststad Hoi An. Maar ook de bergpas Hai-Van is zeker een uniek en indrukwekkend hoogtepunt van deze route. Ga op deze route ook soms eens van het pad en dan zal je de meest unieke plekken terugvinden. Zoals รฉรฉn van de unieke en mooie gebouwen (tempels) dat dit land rijk is.

  Wanneer en hoe deze route?

  Je kan de Ho Chi Minhweg gemakkelijk in de zomermaanden bezoeken. Je zal dan wel wat regen te verwerken krijgen. Alsook een pak toeristen die aan deze periode gebonden zijn. De meest ideale periode is daarom in het tussenseizoen van december tot met maart. Het laagseizoen moet je zeker proberen vermijden door de hevige regenval.

  Je kan de Ho Chi Minweg door zijn 1900 km niet op รฉรฉn dag doen. In รฉรฉn week is het echter wel mogelijk. Al is dat voor deze indrukwekkende route tamelijk kort. 100 km per dag afleggen lijkt ons voldoende. Reken daar dan nog eens twee rustdagen bij en je komt aan 21 dagen. Ideaal voor deze prachtige roadtrip!

  Wat is de Ho Chi Minhweg?