Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Icefields Parkway?

  Wat is de Icefields Parkway?

  Wat is de Icefields Parkway?

  De Icefields Parkway of ook wel eens de Alberta Highway 93 genoemd. Is een route van bijna 240 km doorheen Canada. Bij een roadtrip op deze route kom je heel veel natuur tegen. En een enorme diversiteit met bergen, gletsjers en prachtige rivieren. Deze weg loopt van het Nationaal Park Jasper naar Lake Louise. De toeristische route loopt parallel met de Continental Divide, dit is de bergrug die door het Noord-Amerikaanse continent gaat. Heel uniek dus. Op deze route ga je ook door de twee Nationale Parken. Jasper National Park en Banff national Park.

  Hoe deze route maken?

  Je kan deze route het gemakkelijkste maken met een auto of motor. Al kan je dit ook met een camper of caravan doen. Deze vervoersmiddelen kan je gemakkelijk op voorhand online vastleggen. Je zal ter plekke op de Icefields Parkway wel tolkosten en inkom voor de Nationale Parken moeten betalen. Deze zijn echter niet zo duur. Extra tip: plan niet te veel kilometers per dag in. Want op deze route schuilt er achter elke bocht wel een nieuwe plek waar je even wil bij stil staan. De beste periode om deze route te maken is van juni tot september. Dit omdat je dan een betere kans op goed weer hebt. In de wintermaanden kan het soms zelfs voorkomen dat sommige delen van de route gesloten zijn door hevige sneeuwval.

  Wat maakt Icefields Parkway uniek?

  Icefields Parkway is vooral uniek door zijn diverse en spectaculaire natuur. Met meer dan 100 gletsjers, prachtige meren, indrukwekkende rotspieken en watervallen. Op deze route sta je dus heel dicht bij de natuur. Dat is de reden dat er veel toeristen ook op een camping in een tent overnachten, om zo nog dichter bij deze unieke natuur te komen.

  Meer weten of nog een vraag over deze Icefields Parkway? Laat het ons dan zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Andere unieke roadtrip routes

  Wat is de Icefields Parkway