Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Jebel Hafeet?

  Wat is de Jebel Hafeet?

  Wat is de Jebel Hafeet?

  De Jebel Hafeet is een weg van amper 11 kilometer lang doorheen de Verenigde Arabische Emiraten. Deze weg is vooral aangelegd voor het plezier en toerisme en heeft geen enkele andere functie. De route is aangelegd op de gelijknamige berg Jebel Hafeet en is 1240 meter hoog. Dit maakt deze berg de hoogste piek van het emiraat. De start van deze route start in Green Mubazzarah park in Al Ain en eindigt bovenaan de berg. Op het einde van deze weg heb je een prachtig uitzicht over Al Ain.

  Hoogtepunten Jebel Hafeet?

  Het grootste hoogtepunt bij een roadtrip op deze Jebel Hafeet is de route zelf. Want het landschap dat je hier terugvind is een mengeling van Utah in Amerika en de woestijn. Wat een bijzonder landschap is natuurlijk. Daarnaast is de top van de berg natuurlijk de echte reden van het rijden van deze weg. Want het uitzicht van deze berg is gewoon schitterend en adembenemend mooi. Een uitstap naar het Green Mubazzarah park mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan deze regio. Alsook een bezoek aan de stad Al Ain zelf moet je gedaan hebben. Zeker omdat deze stad op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel je het hele jaar door goed en warm weer hebt in de regio van de Jebel Hafeet, is het toch aangeraden om in het regenseizoen naar daar te trekken. Dit regenseizoen stelt eigenlijk niet veel voor met vaak maar enkele regendagen. Maar de temperatuur zal wel veel aangenamer zijn dan in de volle zomer. De beste reisperiode voor deze route is tussen november en april. Kan je heel goed tegen extreme hitte dan kan je ook in de andere maanden gaan.

  Je kan deze route gemakkelijk op รฉรฉn uur met de auto doen. Maar toch raden wij aan om er een dag voor in te plannen. Je hebt hier namelijk heel wat activiteiten om te doen. En kan er bijvoorbeeld ook รฉรฉn van de 500 graftombes gaan bezoeken. Je kan deze route ook doen met de fiets, maar je zal dan wel in uitstekende conditie moeten zijn.

  Wat is de Jebel Hafeet?