Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Jordan Trail?

  Wat is de Jordan Trail?

  Wat is de Jordan Trail ?

  Eén van de meest spectaculaire wandeltochten in Jordanië, en misschien wel in de wereld, is deze Jordan Trail van maar liefst 650 kilometer lang. De meeste mensen doen gemiddeld zo’n 36 to 40 wandeldagen over deze trail. De Jordan Trail is door National Geographic in 2018 benoemd tot de lijst met de top 21 culturele en natuurbestemmingen die je zeker eens moet bezoeken in je leven. Het verbaasd dus niet dat deze tocht elk jaar aan populariteit wint. Tijdens deze wandeltocht treed je in de voetsporen van herders en profeten. En daarnaast passeer je enkele wadi’s en prachtige gebieden die je bijna nergens anders ter wereld zal terugvinden. 

  De Jordan Trail: De route

  De route van deze Jordan Trail loopt van het noorden naar het zuiden van Jordanië. Met een afstand van 650 kilometer kom je door een zeer gevarieerd landschap. Onderweg passeer je 52 dorpen en prachtige bezienswaardigheden zoals Wadi Rum, het wereldwonder Petra, Umm Qais en de romeinse stad Jerash. Op deze route heb je niet altijd een accommodatie om te overnachten waardoor wildkamperen een onderdeel van deze trail is. 

  Hoe doe je dit? 

  Je kan deze volledige route afleggen met de organisatie jordantrail.org maar dan betaal je wel gemiddeld zo’n 5000 euro. Voor een kortere route van 21 dagen betaal je dan weer 2500 euro. Is ook dit te zwaar voor jou en wil je een zeer klein stuk doen van maar vier tot zes dagen? Dan kan dit al vanaf 300 euro. Natuurlijk kan je dit ook zelf plannen maar dit vergt een grote voorbereiding. Want logistiek is de Jordan Trail geen makkelijke trail. Vooral het deel tussen wadi rum en Petra is redelijk moeilijk. Op de organisatie van deze trail kan je alle informatie terugvinden die je nodig hebt bij het plannen van deze route. Ook kan je hier een GPS route downloaden zodat je nooit de route kwijt geraakt.

  Wanneer? 

  Deze Jordan Trail leg je het best af tussen oktober en maart. Dit omdat de temperaturen dan min of meer dragelijk zijn. Let wel op, er kan in deze periode wel wat sneeuw liggen in de bergen. In de zomer is deze route zo goed als niet mogelijk om te doen door de warme temperaturen in de woestijn die je moet doorkruisen. 

  Wat is de Jordan Trail?