Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de La Grande Corniche?

  Wat is de La Grande Corniche?

  Wat is de La Grande Corniche?

  De La Grande Corniche is een weg van 30 km aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Deze wondermooie route verbindt de stad Nice met het dorp Menton. Deze weg is misschien niet zo lang, maar mooi dat is hij zeker wel. Met vele panoramische uitzichten op de Middellandse Zee, gezellige en propere stranden en het (gok) paradijs voor de rijken: Monaco. Door de grote populariteit van deze route zal je hier wel vaak in file staan. Wat dan wel weer een nadeel is. Deze weg wordt ook vaak in reclamespots gebruikt maar ook in enkele films zoals in een film van James Bond.

  Hoogtepunten La Grande Corniche

  De Franse Riviera is een wondermooie omgeving, dat is algemeen geweten. En dat is ook op deze La Grande Corniche niet anders. Want naast de bekende en mooie stranden en steden als Nice, La Turbie en Monaco, rijd je hier ook door een mooi gebergte waar je een enorme diversiteit aan planten kan terugvinden. Zo rijd je over de Col de Villefranche. Een berg waar je een mooie wandeling met uitzicht kan maken. Al is de Col d’Èze die populair is bij wielertoeristen zeker even mooi.

  Geschiedenis

  La Grande Corniche heeft ook een hele geschiedenis. Zo zou hij zijn ontstaan door de Romeinen om een doorgang te maken voor het leger van keizer Augustus. Daarna zou deze weg door Napoleon broeder gemaakt zijn zodat ook zijn leger er gemakkelijker door kon.

  Deze weg is ook de weg waar Grace Kelly van Monaco ter hoogte van La Turbia samen met haar dochter het ravijn in reed. Ze overleed een dag later. Haar dochter overleefde als bij wonder de zware crash. Deze crash vond plaats in het jaar 1982. Waardoor deze route alleen maar legendarischer is geworden.

  Wanneer?

  Je kan een roadtrip op la Grande Corniche het hele jaar door maken. Dit komt door het aangename klimaat dat je hier het hele jaar rond hebt. Echter is het wel aangenamer om dit buiten het hoogseizoen te doen. Dit om zware files te vermijden. Want soms kan deze route van maar 30 km wel twee uur duren.

  Vragen over deze of andere routes? Stel ze dan gerust in de comments of op onze Facebookpagina.

  Andere Franse routes

  la Grande Corniche