Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de La Ruta Panoramica?

  Wat is de La Ruta Panoramica?

  Wat is de La Ruta Panoramica?

  De La Ruta Panoramica is een route van bijna 240 kilometer lang door Puerto Rico in Noord-Amerika. Deze route is een aaneenschakeling van 40 verschillende wegen en brengt je van het Westen naar Oosten van Puerto Rico. Deze weg start in de stad Maunabo en eindigt in Mayaguez. Onderweg passeer je dorpen en steden waar mensen nog op de oude traditionele manier leven. Deze weg wordt de laatste jaren steeds populairder bij toeristen.

  Hoogtepunten La Ruta Panoramica?

  Bij bijna elke roadtrip is de route zelf één van de grootste hoogtepunten van de reis. En dat is bij deze La Ruta Panoramica niet anders. Hier passeer je zo een mooie fauna en flora dat je niet anders kan dan verliefd worden op dit land. Ook mooie panoramische uitzichten behoren tot een onderdeel van deze weg. Daarnaast is een stop bij de natural pools van Charco Azul. Of wat dacht je van een stop bij de indrukwekkende watervallen van Canon de San? Ook stoppen bij één van de vele dorpjes mag zeker niet ontbreken bij een roadrip door Puerto Rico. Want hier leer je pas het echte Puerto Rico kennen. Met talrijke traditionele gewoontes die hier nog altijd gebruikt worden.

  Wanneer en hoe?

  De beste periode om deze La Ruta Panoramica af te leggen is van november tot en met april. Het is dan winter in Puerto Rico en dat zorgt ervoor dat je aangenamere temperaturen hebt en dat je ook iets minder kans op neerslag hebt. Probeer ook augustus en september te vermijden. Want in deze twee maanden is er een kans op orkanen. Wat in het Caraïbisch gebied wel eens kan voorkomen.

  Je kan deze weg gemakkelijk afleggen in twee dagen maar dan heb je niets gezien van de bevolking of de natuur. Daarom raden wij aan om toch zeker een week in te plannen voor deze route! Is deze route niets voor jou? Kijk dan zeker eens in deze lijst met roadtrip routes.

  La Ruta Panoramica