Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de North Coast 500?

  Wat is de North Coast 500?

  Wat is de North Coast 500?

  De North Coast 500 is een 830 Kilometer (500 mijl) lange route doorheen Schotland. Deze roadtrip is al meer voor de ervaren chauffeurs want deze wegen zijn soms zeer smal en gevaarlijk. Deze weg die start in Inverness Castle en eindigt op dezelfde plek is zeer populair bij toeristen. En dat was ook het doel van deze weg die in 2015 gebouwd is. Deze weg die gemarkeerd is met de NC500 wordt ook wel eens de “Route 66 van Schotland” genoemd. Onderweg op deze route kom je enkele prachtige kastelen en stranden tegen.

  Hoogtepunten North Coast 500

  Deze North Coast 500 brengt je van het ene mooie landschap in het andere. Zijn diverse en mooie fauna en flora zorgt er dan ook voor dat deze route één en al een hoogtepunt is. Daarnaast kan je ook één van de kastelen gaan bezoeken zoals het Ardvreck Castle. Of wat dacht je van de prachtige watervallen van Corrieshalloch Gorge? Je kan natuurlijk ook altijd eens stoppen bij één van de vele meren dat je tegen komt. Of stoppen in één van de gezellige vissersdorpjes is altijd een goed plan. Kortom, een roadtrip op deze route is altijd een uitstekend idee!

  Hoe en waneer?

  Je kan het hele jaar door wel naar Schotland reizen voor de North Coast 500 af te leggen. Toch is de periode van mei tot en met september aan te raden. Dit omdat de temperatuur en het weer dan veel aangenamer is dan is de andere maanden. Weet wel dat het nooit echt warm wordt in Schotland. De gemiddelde maximum temperatuur ligt hier namelijk op 20 graden Celsius.

  Je kan deze North Coast 500 gemakkelijk afleggen in vier dagen tijd. Al heb je dan wel niet veel gezien van deze weg. Zeven tot tien dagen inplannen voor deze wondermooie route lijkt ons veel beter. Na deze route nog niet genoeg van Schotland? Dan moet je zeker ook eens The Great Glen rijden. Een andere prachtige route doorheen dit land die je ook met de wagen of camper kan afleggen.

  Is deze route niets voor jou? Kijk dan zeker eens in de lijst met alle roadtrip routes. Misschien zit er daar wel een ideale route voor jou bij.

  Wat is de North Coast 500?