Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Overseas Highway?

  Wat is de Overseas Highway?

  Wat is de Overseas Highway?

  De Overseas Highway is een weg van 205 kilometer lang over de zee in Amerika. Het is eigenlijk een aaneenschakeling van bruggen. Deze weg start in Miami en eindigt in Key West. Deze snelweg maakt deel uit van U.S Route 1 die van het Noordoosten tot het Zuidoosten in Amerika loopt. Deze brug, die oorspronkelijk als treinspoorweg ging gebruikt worden, werd geopend in het jaar 1935. Deze route is vooral populair door zijn prachtige uitzichten over de zee. De weg is op het moment van schrijven geen tolweg.

  Hoogtepunten Overseas Highway

  Vooral de weg zelf en zijn uitzichten over de lichtblauwe zee is รฉรฉn van de grootste hoogtepunten bij een roadtrip op deze route. Al is het absolute hoogtepunt van deze Overseas Highway ongetwijfeld Key Largo. Want hier vind je het enige levende koraal van Amerika. Toch iets bijzonder dat je moet gezien hebben! Ondanks de vele toeristen die je hier zal terugvinden, is het een must om te bezoeken. Daarnaast is een stop aan de stranden van Bahia Honda ook aan te raden. Eveneens een stop bij Big Pine Key. Om dan te eindigen bij je eindbestemming Key West, wat ook echt de moeite is om even te blijven!

  Wanneer en hoe?

  De meest ideale en goedkoopste periode om naar deze regio van Amerika af te reizen is in de maanden van maart tot en met april. Dit omdat je dan droog en aangenaam weer hebt. Hoewel je hetzelfde weer al hebt vanaf midden december, betaal je dan alleen meer omdat je dan in het hoogseizoen aan het reizen bent. Er zijn namelijk veel Amerikanen die in de regio van de Overseas Highway komen overwinteren.

  Je kan deze route perfect op รฉรฉn dag afleggen. Maar als je van plan bent om wat uitstappen te maken dan is het aangeraden om hier toch twee tot drie dagen voor in te plannen. Wil je deze Overseas Highway afleggen? Hou er dan rekening mee dat je papieren voor Amerika in orde zijn en dat je als -25 jarige extra moet bijbetalen voor het huren van een wagen. Lijkt deze route helemaal niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij onze lijst met andere roadtrip routes.

  Wat is de Overseas Highway?