Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Wat is de Pan American Highway?

Wat is de Pan American Highway?

Wat is de Pan American Highway?

De Pan American Highway, of in het Nederlands de Pan-Amerikaanse snelweg, is een netwerk van wegen dat loopt van Alaska tot Argentinië. De juiste afstand van deze weg is voer voor discussie want de ene beweert dat hij 25 000 km lang is en de andere 50 000 km. De waarheid zit echter ergens daartussen. Dit omdat je in Amerika en Canada eigenlijk geen officiële Pan American Highway hebt. Er zijn dus verschillende onofficiële mogelijke routes in deze landen. Een roadtrip op deze route is meteen de langste roadtrip die je door verschillende landen kan maken.

Darién Gap

De hele route is perfect te doen zonder extra vervoersmiddelen op een gat van 110 km na. Dit gat is gelegen in Panama en wordt het Darién Gap genoemd. Dit is een moeilijk toegankelijk moerasgebied waar je of te voet of met de kano door moet. Al is dit gebied niet al te veilig met zijn wilde beesten, guerillastrijders en drugssmokkelaars. Vaak wordt dit deel van de Pan American Highway met het vliegtuig of de boot gemaakt. Als je deze route maakt met je eigen wagen, dan is de boot de enige optie.

Welke landen?

Noord-Amerika

De Pan American Highway start in Alaska (Amerika) waarna hij door Canada trekt om vervolgens door verschillende staten waaronder Californië in Amerika te trekken. Hierna reis je door Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica om dan in Noord-Amerika te eindigen bij het Darien Gap in Panama.

Zuid-Amerika

Na het Darien Gap zet je deze route verder in Colombia. Vervolgens zal je Ecuador, Peru, en Chili doorkruisen om dan te eindigen in Argentinië. En hoewel het officiële stoppunt van deze route in Buenos Aires ligt, reizen veel toeristen door tot de prachtige streek rond Ushuaia.

Is deze Pan American Highway iets voor jou?

Is deze route iets voor jou of heb jij deze roadtrip al gemaakt? Laat het ons dan zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Andere speciale routes

Wat is de Pan American Highway?