Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Ringweg?

  Wat is de Ringweg?

  Wat is de Ringweg?

  De Ringweg is een 1339 kilometer lange weg in IJsland. Deze route loopt rondom het hele land en is ook de enige snelweg dat dit land rijk is. Het grootste deel van deze weg is geasfalteerd en op deze stukken mag je dan ook 90 km per uur rijden. Deze route kan je overal starten waar je wil maar officieel het begin en eindpunt in de hoofdstad Reykjavik. Hoewel deze route helemaal niet gevaarlijk is, heb je toch enige voorbereiding nodig. Op deze route kom je namelijk niet veel winkels of tankstations tegen. Genoeg brandstof meenemen is dus zeker de boodschap!

  Hoogtepunten Ringweg

  Voor de hoogtepunten van de Ringweg is het echter niet lang zoeken. Want deze route heeft met zijn prachtige fauna en flora enorm veel te bieden. Dit land is enorm dunbevolkt wat je op deze route veel dichter bij de natuur zal brengen dan welke route ook. Eén van die mooie natuurwonderen is de geiser Geysir en de watervallen van Gullfoss en Skogafass. Al is het gletsjermeer Jökulsárlón waarschijnlijk het grootste hoogtepunt van deze hele weg. Al is de wereldbekende gletsjer Svínafellsjökull zeker een goede concurrent.

  Wanneer en hoe?

  De beste reistijd voor de Ringweg is uiteraard in de zomermaanden juni, juli en augustus. De temperatuur ligt dan gemiddeld tussen de 12 en 15 graden Celsius. Wat voor IJsland natuurlijk warm is. Ook het aantal regendagen is in deze periode beduidend lager dan in de andere maanden. Wil je ook het noorderlicht zien? Dan moet je van maart tot en met oktober naar IJsland trekken.

  Hoewel er door velen wordt aangeraden om 10 dagen in te plannen voor deze route, raden wij je aan om er toch 14 dagen van te maken. Dit geeft iets meer ruimte om te blijven stilstaan bij de prachtige natuur die je op deze weg gaat tegenkomen. Op zoek naar een andere roadtrip route? Kijk dan zeker is de lijst met verschillende routes.

  Wat is de Ringweg?