Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Romantische Strasse?

  Wat is de Romantische Strasse?

  Wat is de Romantische strasse?

  De Romantische Strasse is één van de bekendste toeristische routes in Duitsland. Deze route is bijna 350 kilometer lang en begint in Würzburg en eindigt in Füssen. De weg volgt vooral een oude handelsroute van de Main naar Tirol. En ondanks zijn lange bestaan, kreeg hij zijn huidige naam pas in het jaar 1950. Dit om meer toeristen te trekken na de oorlog. Iets wat blijkbaar goed lukte want deze weg is momenteel zeer geliefd bij toeristen. En dan vooral bij Japanners die via deze route een goed beeld over het oude Europa willen krijgen.

  Hoogtepunten Romantische Strasse

  Hoewel de prachtige route een echt hoogtepunt is op deze Romantische Strasse, is het echte hoogtepunt van deze route toch wel de vele gezellige steden zoals de stad Würzburg waar je vertrekt. Maar ook Rothenburg en Nördlingen zijn steden waar je toch eens een stop moet maken. Daarnaast kan je natuurlijk ook gaan wandelen in de natuur die je onderweg tegenkomt. Of één van de vele mooie kastelen bezoeken. Deze route heeft veel te bieden en achter elke hoek vind je wel iets nieuws. Neem dus zeker je tijd voor deze route!

  Wanneer en hoe?

  Hoewel je het hele jaar door wel naar Duitsland kan reizen is het toch aangeraden om in de zomermaanden naar hier te trekken. Dan is de temperatuur beter met iets mindere neerslag dan bijvoorbeeld in de herfst. Het enige nadeel van deze periode is natuurlijk wel de prijs. Deze zal in de zomer (hoogseizoen) veel hoger liggen. Daarom is het geen slecht idee om in de maanden juni en september te gaan. Je kan deze Romantische Strasse misschien ook combineren met de Schwarzwaldhochstrasse. Een andere unieke route in Duitsland.

  Je kan deze route gemakkelijk maken in twee dagen. Toch raden wij aan om de afstand trager te volbrengen. Een week inplannen voor deze route lijkt ons genoeg. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden langs deze route waar je jouw tijd wel voor moet nemen. Is de Romantische Strasse toch niets voor jou? Kijk dan zeker eens in onze lijst met roadtrip routes.

  Romantische Strasse