Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Route 61?

  Wat is de Route 61?

  Wat is de Route 61?

  Route 61 of ook wel eens de Highway 61 genoemd is een unieke weg doorheen Amerika van bijna 2300 km lang. Deze weg wordt vaak betwist als roadtrip met de wagen en soms ook als pelgrimstocht. Deze weg die in 1926 gebouwd is, brengt je langs redelijk wat unieke plekken in de geschiedenis van Amerika en de muziek. Op deze route rij je door het land waar de Blues Movement ontstond. Want met passages door de steden waar Bob Dylan, Jimmy Reed, B.B. King en vele ander artiesten hun oorsprong kenden mag je dit dus zeker een muzikale roadtrip noemen. De route 61 is veel minde bekend als zijn “grote” broer de route 66, maar daarom is hij niet minder mooi!

  Route van de route 61

  Deze route 61 is dus een unieke route van bijna 2300 km doorheen 8 staten. Deze zijn Louisiana, Mississippi, Tennessee, Arkansas, Missouri, Iowa, Wisconsin en. als laatste Minnesota. Door zijn lengte en alle staten dat hij passeert wordt deze vaak gezien als de belangrijkste weg van Amerika.Deze route volgt over het algemeen de loop van de rivier de Mississippi. En wordt hij op vele plekken aangegeven als de Great River Road.

  Hoe deze route maken?

  Je kan een auto of camper huren om deze roadtrip te maken. Maar dat zal gezien zijn lange afstand van vertrek en aankomst een zeer dure oplossing zijn. Een beter alternatief is een tweedehands wagen kopen bij het begin van de route, om deze dan terug te verkopen op het einde van je trip. In het beste geval maak je er zelfs winst op. Let er wel op dal je papieren in orde zijn voor de verschillende Amerikaanse staten.

  Meer vragen omtrent deze Route 61? Laat ze ons dan zeker horen in de comments of op onze Facebookpagina.

  Andere speciale roadtrip routes

  Wat is de route 61