Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Route des Grandes Alpes?

  Wat is de Route des Grandes Alpes?

  Wat is de Route des Grandes Alpes?

  De Route des Grandes Alpes is een toeristische route van 688 kilometer doorheen Frankrijk. Deze route brengt je van het meer van Genève naar de Franse Riviera. Bij een roadtrip op deze route passeer je de hoogste toppen in de Alpen. Je komt hier maar liefst 16 bergpassen tegen waaronder de bekende Col du Galibier. Deze route is populair bij zowel roadtrippers als wielertoeristen. De route is officieel open van juni tot oktober maar in werkelijkheid is deze route open van het moment dat de weg sneeuwvrij is.

  Hoogtepunten Route des Grandes Alpes

  Het grootse hoogtepunt van deze route is ongetwijfeld de Route des Grandes Alpes zelf. Want achter elke bocht of hoek vind je wel een ander indrukwekkend panorama. En dat is iets wat je niet gewend raakt. Daarnaast is deze route ook zeer geschikt voor wielertoeristen die zich in de Tour de France willen wanen. Want met enkele passages over bekende bergen zoals de Col du Galibier en de Col de l’Iseran is dit het ideale parcours voor de getrainde wielertoerist. Daarnaast passeer je enkele gezellige authentieke dorpjes waar je ook zeker eens moet stoppen.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel deze volledige route officieel open is van juni tot oktober raden wij aan om deze route pas in juli, augustus of in september af te leggen. Dan heb je iets warmer weer hebt met minder neerslag. Je kan je kalender ook naast de kalender van de Tour de France leggen. En misschien kan je dan een rit in de Alpen meepikken. Want de tour passeert hier bijna ieder jaar. Het nadeel is wel dat de prijs voor een accommodatie in deze periode hoger zal liggen.

  Ga je deze route met de auto maken? Dan kom je met een week wel toe. Doe je deze Route des Grandes Alpes volledig met de fiets? Dan hangt het aantal dagen dat je nodig hebt voor deze route heel hard af van je conditie. Wij, met een gemiddelde conditie, zouden ongeveer maximum 50 kilometer per dag afleggen. Je hebt hier namelijk heel wat klimwerk.

  De Route des Grandes Alpes