Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Route des Vins d’Alsace?

  Wat is de Route des Vins d’Alsace?

  Wat is de Route des Vins d’Alsace?

  De Route des Vins d’Alsace is een toeristische route van 170 kilometer doorheen Elzas in Frankrijk. Deze route brengt je langs tal van wijngaarden en dorpjes waardoor je deze route gerust als een wijnroute mag catalogeren. Deze route, die gebouwd is in het jaar 1953, start in Thann en eindigt in Marlenheim. De gehele route is goed aangegeven met borden waarop je een tekening van een glas en een druiventros kan zien. De route is zeer in trek bij toeristen.

  Hoogtepunten Route des Vins d’Alsace?

  Naast al de heerlijke wijn die je hier kan proeven in de talloze wijngaarden, heb je ook steeds een schitterend uitzicht en panorama. Vooral als je in de lente gaat en alle planten in bloei kan bewonderen. Daarnaast kan je ook pauze nemen in รฉรฉn van de talrijke charmante dorpjes. Zoals bijvoorbeeld in de stad Colmar waar je naast de gezelligheid ook nog eens lekker kan eten. De meest dorpjes en mooiste panorama’s kan je terugvinden tussen Thann en Obernai. Dit stuk met de fiets afleggen kan een mooi hoogtepunt zijn van je reis.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel je deze Route des Vins d’Alsace het hele jaar door kan bezoeken, is het toch aangeraden om deze route af te leggen in de periode van mei tot september. Dan staan de planten in bloei en rijpen de druiven. De allermooiste periode voor deze route is natuurlijk mei. Naast het genieten van alle bloesems is deze periode ook veel goedkoper dan het hoogseizoen in de zomer.

  Je kan deze route gemakkelijk in รฉรฉn dag zelf afleggen. Maar wij raden aan om een gids of tour te zoeken die ook met jou rond rijdt want dan kan je zoveel wijn proeven als je zelf wil. Ook drie dagen inplannen voor deze route is geen slecht idee. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden waar je tijd voor moet nemen.

  Wat is de De Route des Vins d'Alsace