Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de route du soleil

  Wat is de route du soleil

  Wat is de Route du soleil?

  De Route du soleil is een lange weg van Parijs in het noorden naar Marseille in het zuiden. Deze route bestaat bijna volledig uit autosnelwegen. En is zeer populair bij mensen die naar het zuiden van Frankrijk trekken. Al bestaat deze route officieel op papier eigenlijk niet. Je zal dus nergens een bord tegen komen met deze benaming.

  Een goede route?

  De route du soleil is een zeer goede weg om naar het zuiden in Frankrijk te rijden. Helaas is dit door vele geweten wat in het hoogseizoen voor veel file kan zorgen. Een andere weg uitstippelen kan in volle zomer een goed plan zijn. Vooral op Zwarte Zaterdag (Laatste zaterdag van juli en eerste zaterdag van augustus) kan je hier soms uren in de file staan. Een gps die rekening houd met het verkeer (zoals maps) is dan zeker aangeraden.

  Tolwegen op de Route du Soleil

  Een ander nadeel op de route du soleil zijn de tolwegen. Je hebt op deze route verschillenden stukken waar je voor moet betalen. Afhankelijk waar je de weg aanvat zal je tussen de 40 a 70 euro moeten betalen. Deze wegen vermijden heeft wel niet veel zin. Want je betaald door om te rijden bijna evenveel aan naft en slijtage aan de wagen.

  Wat moet je bij hebben?

  Als je over Franse wegen rijd dan moet je wel een paar dingen verplicht bijhebben. Zo moet je in Frankrijk verplicht een alcoholtest bijhebben. Maar ook een gevaren driehoek en een veiligheid vestje. Vergeet ook je reisverzekering niet in orde te maken bij het afreizen naar het buitenland. Voor een lijst van wat je zeker moet meenemen op deze route, moet je zeker eens een kijkje nemen bij ANWB.

  Heb je nog een vraag over deze route? Of over een andere route? Laat het ons dan zeker weten in de comments.

  Andere Franse routes

  Wat is de route du soleil