Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Schwarzwaldhochstrasse?

  Wat is de Schwarzwaldhochstrasse?

  Wat is de Schwarzwaldhochstrasse?

  De Schwarzwaldhochstrasse is een 65 kilometer lange weg doorheen het Zwarte Woud in Duitsland. Deze route is de oudste route doorheen dit woud en werd voor het eerst gebruikt in het jaar 1930 maar werd pas in 1952 volledig afgewerkt in de staat dat hij zich nu bevindt. Het startpunt van deze weg ligt in Baden-Baden en het eindpunt in Freudenstadt. Deze weg is vooral populair bij toeristen. En dat komt door zijn prachtige uitzichten en leuke gebouwen onderweg.

  Hoogtepunten van de Schwarzwaldhochstrasse?

  Naast de prachtige uitzichten over het Zwarte Woud heeft de Schwarzwaldhochstrasse nog veel meer te bieden. Zo kan je hier ook de Geroldsau-waterval terugvinden (een mooie waterval van 6 meter). Of de berg Mehliskopf. Waar je in de winter zelf op kan skiën. Maar je kan ook naar één van de talrijke meren dat je langs deze route kan terugvinden. Met de Mummelsee als absolute trekpleister. Of misschien hou je wel van een stevige wandeling? Dan is het Lotharpfad hier de ideale plaats voor. Want dit mooi (educatief) pad gaat door het natuurreservaat Schliffkopf. Daarnaast kom je ook enkele prachtige gebouwen tegen waaronder een abdij. Genoeg redenen om een roadtrip op deze route te maken.

  Wanneer deze route maken?

  Hoewel deze route het hele jaar door kan betreden, is het toch aangeraden om dit te doen in de zomermaanden. Dit om een aangename temperatuur te hebben maar ook om de regen van andere maanden te voorkomen. Dit is echter ook wel de duurste periode omdat dit samenloopt met de vakanties. Wil je de Schwarzwaldhochstrasse afleggen op een speciale manier? Dan kan je deze ook in de wintermaanden bezoeken als er sneeuw ligt.

  Deze route is met zijn 65 kilometer helemaal niet lang. Je kan deze roadtrip dus gemakkelijk maken op één dag. Echter is het door de vele bezienswaardigheden in de buurt aangeraden om er toch enkele dagen te verblijven. Twee tot drie dagen lijkt ons genoeg.

  Wat is de Schwarzwaldhochstrasse?