Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Southern Scenic Road?

  Wat is de Southern Scenic Road?

  Wat is de Southern Scenic Road?

  De Southern Scenic Road is een toeristische snelweg van 610 kilometer lang doorheen Nieuw-Zeeland. Volgens sommige bronnen zou deze route 843 km lang zijn, maar dit klopt niet. Deze route begint in Dunedin en eindigt in Queenstown. Deze route wordt vaak beschreven als één van de mooiste routes in de wereld. En daar is zeker iets van waar. Want onderweg passeer je enkele Nationale Parken en kan je zelfs pinguïns spotten. Deze weg werd gebouwd in het jaar 1988. Dus is nog niet zo oud of legendarisch als pakweg de route 66.

  Wanneer deze route maken?

  Een ideale periode voor de Southern Scenic Road af te leggen is moeilijk te bepalen. Want het weer in dit deel van Nieuw-Zeeland is zeer wisselvallig. Echter maken de meeste mensen een roadtrip over deze weg in de zomerperiode. Deze loopt van december tot en met februari. Dit omdat het weer dan iets minder wisselvallig is. En omdat de gemiddelde temperatuur dan tussen de 21 en 32 graden ligt. Voor een roadtrip over deze route moet je jouw tijd nemen. Een volledige week om de 610 kilometer af te leggen lijkt ons voldoende.

  Highlights Southern Scenic Road

  Voor de highlights van Southern Scenic Road moet je niet ver zoeken. Want deze route heeft zoveel hoogtepunten. Zoals de Nationale Parken Fiordland National Park en Milford Sound. Maar ook de grotten van Clifden Caves en een wandeling langs Dean Forest is één van de dingen die je absoluut moet gedaan hebben. Al is het absolute hoogtepunt van deze roadtrip is ongetwijfeld dolfijnen en walvissen spotten in Te Waewae Bay. Al is de route zelf misschien het echte hoogtepunt! Want deze is gewoon adembenemend mooi.

  Meer vragen omtrent deze roadtrip of een andere route? Dan kan je deze gerust stellen in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is de Southern Scenic Road?