Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de De Stuart Highway?

  Wat is de De Stuart Highway?

  Wat is de Stuart Highway?

  De Stuart Highway is een 2834 kilometer lange weg doorheen Australië. Deze weg brengt je van het Zuiden naar het Noorden van het land en wordt gezien als één van de belangrijkste routes in Australië. Daarnaast is deze weg vernoemd naar de eerste Europeaan (John McDouall Stuart) die de weg van het Zuiden naar het Noorden aflegde. Deze weg werd pas in de jaren 80 volledig verhard en wordt nu ook vaak door toeristen gedaan. Meestal met de auto maar ook soms met de fiets en zelfs te voet. Deze route start in Darwin en eindigt in Port Agusta. Echter is er ook een korte versie van deze route die ook start in Darwin maar dan stopt in Alice Springs. Deze weg is 1496 kilometer lang.

  Hoogtepunten Stuart Highway?

  De route van de Stuart Highway zelf is het grootste hoogtepunt van deze route. Want je rijdt soms kilometers rechtdoor vooraleer dat je iets tegen komt. En dat is op zich heel speciaal, want vaak zie je enkel de horizon en verder niets. Daarnaast is stoppen in één van de vele kleine gezellige stops echt een aanrader. Hier zal je pas het echte Australië leren kennen. Daarnaast heb je nog de Adelaine River, Daly Waters en Alice Springs waar je zeker eens een stop moet maken.

  Wanneer en hoe?

  Doordat je van het Zuiden naar het Noorden reist op deze Stuart Highway is het zeer moeilijk om een perfecte periode te geven. Dit omdat elke deel van de route andere weersomstandigheden heeft. Daarom mag je aannemen dat beginnen aan deze route in het Zuiden tussen december en maart misschien wel het meest ideaal is. Dit omdat je onderweg dan gematigd weer gaat hebben. Niet heel warm maar ook niet erg koud. Wil je deze route met de fiets of te voet doen, dan vergt dit wel meer planning. En kan het nooit kwaad om de weersvoorspellingen nog beter te bestuderen.

  Deze route niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij onze lijst met alle roadtrip routes.

  Wat is de Stuart Highway?