Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is The Great Glen?

  Wat is The Great Glen?

  Wat is The Great Glen?

  The Great Glen Way is een weg van 278 km lang met zijn startpunt in Glasgow en zijn eindpunt in Inverness in Schotland. De officiële benaming van deze route is de A82 en loopt door een geologische breuk. Op deze weg leer je wat over de geschiedenis van dit land. Je komt er namelijk enkele prachtige en ook wel enge kastelen tegen. Maar ook enkele meren (of lochs) en een paar mooie uitzichten.

  Hoogtepunten The Great Glen

  Zoals bij vele roadtrips kom je de meeste hoogtepunten al rijdend tegen. En dat is bij The Great Glen ook niet anders. Want je hebt op deze route die in een geologische breuk gelegen is enkele bekende meren. Zoals het Loch Lomond waar je enkele kilometers langs rijdt. Daarnaast zal je ook door het nationaal park Trossachs moeten rijden. Waar je kan stoppen voor een adembenemende hike of heerlijke maaltijd aan het meer. Daarnaast kom je ook nog enkele prachtige kastelen tegen waar soms een duister en eng verhaal aan vast hangt. Stoppen bij één van deze plekken is ook zeker aan te raden. Een groot deel van deze route rij je ook lang het Caledonisch Kanaal. Waar je ook op verschillende plaatsen met een plezierboot verder kan.

  Wanneer deze route doen?

  Je kan het hele jaar door naar Schotland reizen voor de The Great Glen af te leggen. Toch is de periode van mei tot en met september aan te raden. Dit omdat de temperatuur en het weer dan veel aangenamer is dan is de andere maanden. Weet wel dat het nooit echt warm wordt in Schotland. De gemiddelde maximum temperatuur ligt hier namelijk op 20 graden Celsius.

  Meer vragen omtrent deze of een andere route? Laat het ons dan gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is The Great Glen?