Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Tizi n’Test?

  Wat is de Tizi n’Test?

  Wat is de Tizi n’Test?

  De Tizi n’Test is een bergpas in het Atlasgebergte van Marokko. Deze verbindt Marrakech met de stad Taroudant. De pas van deze berg bevindt zich op 2100 meter hoogte. Hier kan je een bord terugvinden dat aangeeft dat deze weg tussen 1926 tot 1932 is aangelegd. Deze snelweg heeft een afstand van ongeveer 250 kilometer. En hoewel er momenteel ook een nieuwe en snellere route is om van Marrakech naar Taroudant te gaan, wordt deze oude route toch nog veel door toeristen gebruikt. En dat komt dan vooral door de fantastische uitzichten en panoramas dat deze route rijk is.

  Hoogtepunten Tizi n’Test?

  Deze Tizi n’Test zijn grootste hoogtepunt is ongetwijfeld de route zelf. Want de uitzichten die je hier over het Atlasgebergte krijgt zijn gewoon adembenemend en indrukwekkend. Daarnaast is een stop in de gezellige dorpjes Imlil en Tinmel zeker een aanrader. Alsook een uitstap naar de eindbestemming Taroudant waar je enkele prachtige gebouwen en gezellige marktpleinen kan terugvinden. Deze volledige weg is tolvrij, dus je kan zo vaak genieten van deze route als je zelf wil.

  Wanneer en hoe?

  In het Atlasgebergte waar deze Tizi n’Test gelegen is, heerst een verschillend klimaat. Daarom is het aangeraden om in de maanden maart, april, mei, oktober en november te gaan. Dit omdat het klimaat hier dan aangenaam is met weinig regen en relatief dragelijke temperatuur. In de winter moet u deze weg en het Atlasgebergte proberen te vermijden. Dit omdat je hier dan vriestemperaturen kan hebben en zelfs sneeuwval.

  Je kan deze route gemakkelijk afleggen in รฉรฉn dag met een huurauto. Toch is het aangeraden om heer twee tot drie dagen voor te voorzien. Een citytrip aan Taroudant inbegrepen. Want van deze route moet je genieten. Is deze route toch niets voor jou? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze lijst met alle roadtrip routes.

  wat is de Tizi n'Test?