Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Transfagarasan?

  Wat is de Transfagarasan?

  Wat is de Transfagarasan?

  De Transfagarasan is een bijna 110 kilometer lange weg doorheen Roemenië. Deze weg wordt ook wel eens de Nationale weg 7C genoemd of de DN7C. Bij een roadtrip op deze route rij je door het Făgărașgebergte, wat het hoogste gebergte is in Roemenië. Deze weg werd gebouwd tussen 1970 en 1974 door het leger om een snelle interventie mogelijk te maken in tijden van oorlog. Dezer dagen heeft deze weg geen enkel militair doel meer en wordt hij vooral gebruikt door toeristen. Bij het bouwen van deze route werd er 6000 ton dynamiet gebruikt en sneuvelden er 40 soldaten door een werkongeval. Deze weg start in Cartisoara in Transylvanië en eindigt in Pitesti en Walachije.

  Hoogtepunten Transfagarasan

  Het indrukwekkende landschap in de bergen van deze Transfagarasan is ongetwijfeld het grote hoogtepunt van deze hele reis. Daarnaast kan je ook nog een stop maken bij de Baleameer en de Baleawatervallen al moet je hier ook niet te veel tijd voor voorzien. Op deze route kan je ook het kasteel Pioienari terugvinden dat op een berg gelegen is. Wat zorgt voor een mooi uitzicht vanuit dit kasteel. Let wel op, om dit kasteel te betreden moet je bijna 1500 treden omhoog. Ook een stop in het stadje Sibiu moet je zeker eens doen.

  Wanneer en hoe?

  Deze Transfagarasan is niet het hele jaar door open. Dit omwille van sneeuwval. Daarom kan je deze route alleen doen van de maanden juni tot oktober. Van zodra er hevige sneeuwval is word deze route gesloten. Qua weer kan je deze weg het best is juli en augustus afleggen. Dit omdat je hier dan aangename temperaturen hebt.

  Deze weg is dan wel maar 110 kilometer lang, toch zal je drie tot vier uur nodig hebben om deze route af te leggen. Dit omdat je over de gehele weg een maximumsnelheid hebt van 40 kilometer per uur. Voor deze weg moet je maar één dag inplannen. Meer is overbodig.

  Is deze route toch niets voor jou? Kijk dan zeker eens voor een andere roadtrip bij onze lijst met alle roadtrip routes.

  Wat is de Transfagarasan?