Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Trollstigen?

  Wat is de Trollstigen?

  Wat is de Trollstigen?

  De Trollstigen, of in het Nederlands de Trollenladder, is een amper 20 kilometer lange weg door het Noorse gebergte. Het is een toeristische weg van 11 haarspeldbochten waarbij je langs watervallen en bergen rijdt. Deze weg werd geopend in het jaar 1936 na een bouwtijd van 8 jaar. De lange bouwtijd komt vooral door de moeilijkheidsgraad van deze weg in de bergen. Hoewel deze weg bij opening zeer smal was, is deze route nu breder gemaakt waardoor je er nu gemakkelijk met twee auto’s kan passeren. Bovenaan deze route heb je een uitkijkpunt.

  Hoogtepunten Trollstigen

  De Trollstigen is รฉรฉn groot hoogtepunt. Een roadtrip op deze weg met 11 haarspeldbochten is gewoon adembenemend. Elk uitzicht op de route is prachtig en de watervallen die je passeert adembenemend. Op het einde van de volledige route kom je bij een platform waarbij je ook nog eens een mooi overzicht over deze weg krijgt. Puur genieten van de natuur! Daarnaast is er ook een bezoekerscentrum aanwezig waar je meer informatie over de regio kan terugvinden. Meer hoogtepunten van deze route vind je op de website van Vistit Norway.

  Wanneer en hoe?

  De Trollstigen is bij vriestemperaturen gesloten. Daarom is het aangeraden om deze route in de maanden juli, augustus en september te maken. Want ook in mei en juni kan deze route soms afgesloten zijn in de ochtend omwille van de nachtvorst.

  Deze route is met zijn 20 kilometer niet lang. Daarom kan je deze route gemakkelijk op รฉรฉn uur doen. Echter zal je wel een halve dag moet inplannen om alles gezien te hebben. En aan het einde moet je gewoon je tijd nemen om even van het uitzicht te genieten. Deze route is ondanks de haarspeldbochten perfect te doen met de camper of caravan.

  Is deze route niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij onze lijst met alle roadtrip routes.

  Wat is de Trollstigen?