Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Route 66?

  Wat is de Route 66?

  Wat is de Route 66?

  De Route 66 is misschien wel de meest gekende en legendarische weg in heel Amerika en misschien wel de wereld. In een roadtrip op deze weg vertrek je in Chicago en kom je aan op het strand van Santa Monica bij Los Angeles. En hoewel deze weg sinds 1985 officieel niet meer bestaat wordt deze toch nog vaak gedaan door toeristen. De route 66 staat vooral bekend door de vele liedjes die er over deze weg zijn gemaakt. En het gevoel van vrijheid bij het maken van roadtrip over deze wegen. Een andere benaming voor de route 66 is Will Rogers Highway genoemd.

  Route 66

  De Route 66 is bijna 4000 km lang en vertrekt in Chicago en komt aan in Los Angeles. Onderweg rij je door 8 staten (Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië). Onderweg heb je nog leuke en spectaculaire stops in het National Park de Grand Canyon, de Mojave Desert en het gokparadijs Las Vegas. Al mag een stop in Amarillo (Texas), Santa Fé en Oklahoma zeker niet ontbreken. Al ga je onderweg wel wat meer leuke stops en kleine stadjes tegenkomen.

  Hoe begin je er aan?

  Ten eerste moet je een ESTA aanvragen. Dit is een toeristenvisum waarmee je 3 maand in Amerika mag verblijven. Wat voor de route 66 genoeg tijd moet zijn. Dan ga je beslissen met welk vervoersmiddel je deze roadtrip gaat doen. Dit kan met een auto of motor. Maar evengoed ook met een camper of caravan. Wanneer je dit beslist hebt, heb je de keuze uit je transportmiddel te huren of te kopen (en dan terug te verkopen). In Amerika is huren veel gemakkelijker dan kopen omdat je bij kopen een heleboel administratie in orde zal moeten maken. Zeker wanneer je verschillende staten door moet zoals bij deze trip.

  Je rijbewijs van thuis is ook geldig in Amerika. Momenteel hoef je hier nog geen speciale vergunning voor nodig. Let wel op, als je onder de 25 jaar bent dan moet je in Amerika extra verzekeringen betalen boven op het gewone bedrag. Dit kan soms tot 25 euro per dag oplopen. Hou hier dus rekening mee bij het plannen van je roadtrip op de route 66.

  Route 66 met een organisatie?

  Tegenwoordig kan je de route 66 ook met een reisorganisatie maken zodat je zelf niets meer moet plannen, wat een enorm voordeel is. Een nadeel is wel, dat je vaak weinig vrijheid hebt en een te strak schema. Stil blijven staan bij de kleinere dorpjes is dan soms moeilijk. En dan verliest deze route wat van zijn charme is onze mening. Reisorganisaties die dit aanbieden zijn onder andere Kilroy, Amerikaplus en Connections.

  Andere speciale roadtrip routes

  Wat is de route 66