Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Ruta 40?

  Wat is de Ruta 40?

  Wat is de Ruta 40?

  De Ruta 40 of anders genoemd de Nationale Route 40 of NR40 is een lange weg doorheen Argentinië van 5224 km lang. Deze mythische roadtrip gaat door elf provincies en brengt je van het noorden naar het meest zuidelijke deeltje van Argentinië. In deze route krijg je veel verschillende omgevingen. Van het Andesgebergte tot woestijnvlaktes en gletsjers tot het hoogte punt van heel deze roadtrip, Patagonia. Deze route wordt het vaakst met de wagen gemaakt, al kan je deze ook te voet, met de fiets of motor en zelfs te paard. Al is dat laatste zeer uitzonderlijk.

  Hoe begin je er aan?

  De Ruta 40 vergt wel wat voorbereiding. Maak bijvoorbeeld een haalbare planning en plan niet te veel kilometers per dag in. Let wel op, met je toeristenkaart mag je maar 90 dagen in Argentinië verblijven. Een visum moet je momenteel niet aanvragen.

  Waar auto vinden voor de Ruta 40?

  Helaas ga je voor de Ruta 40 bijna geen enkel bedrijf vinden waarbij je een wagen kan huren. Een veel gebruikte optie is zelf een tweedehands wagen kopen aan het begin van je roadtrip en deze dan op het einde terug verkopen. Let wel op bij het maken van je planning dat dit wel wat tijd in beslag zal nemen. Een nieuwe nummerplaat en verzekering heb je niet altijd meteen.

  Tegenwoordig zijn er al enkele organisaties zoals gigatour.be die deze route aanbieden. Maar deze zijn naar onze mening vrij duur, want voor deze trip betaal je al gemakkelijk 4500 euro per persoon (exclusief eten) . Natuurlijk is dan alles wel geregeld, maar als je dit zelf plant betaal je gemakkelijk maar de helft. En bij sommige tours doe je zelfs niet de volledige roadtrip.

  Beste periode voor de Ruta 40

  Je kan de route het beste betwisten in de periode van september tot maart. Wat de Patangonische zomer is. Je kan dit ook in de andere maanden doen. Maar dan ga je veel last hebben van het mindere weer.

  Andere speciale roadtrip routes

  wat is de Ruta 40