Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Wild Atlantic Way?

  Wat is de Wild Atlantic Way?

  Wat is de Wild Atlantic Way?

  De Wild Atlantic Way is één van de langste (toeristische) autostrades van de wereld. En gaat door bijna de hele westkust van Ierland. Een roadtrip op deze route zal je door verschillende adembenemende landschappen brengen zoals enorme kliffen, rustige baaien en paar authentieke leuke dorpjes. Deze route doe je echter niet op één dag of zonder planning. Want de Wild Atlantic Way is maar liefst 3800 km lang.

  De route

  De Wild Atlantic Way die 3800 km lang is, start in het noorden van Donegal en eindigt in Cork in het zuiden van Ierland. Deze weg is onderverdeeld is 6 delen. De noordelijke kapen, surfkust, baaienkust, klippenkust, zuidelijke schiereilanden en havenkust. Bij een roadtrip op deze route kom je bijna 190 foto of ontdekkingspunten tegen. Mooie plekken waar er dus iets te zien valt.

  Hoe de Wild Atlantic Way betwisten?

  Iedereen met een rijbewijs en een wagen kan in principe de Wild Atlantic Way bezichtigen. Hou er alleen rekening mee dat je in Ierland links rijdt en dat je een goede reisverzekering nodig hebt. Daarnaast raden we jou aan om je tijd te nemen bij deze route. Want deze spectaculaire weg zal er voor zorgen dat je regelmatig wil stoppen om van de uitzichten te kunnen genieten! Je kan deze weg heel het jaar door maken, maar de zomer lijkt ons toch het meest fijne moment om dit te doen.

  Je kan deze route tegenwoordig ook via een organisatie maken zoals Gallia.com en IrishTours.com. Echter zijn wij geen fan van deze tours omdat je dan iets minder vrijheid hebt. Iets wat je op deze route zeker nodig hebt. Verkeerd rijden zal je zonder organisatie niet doen. Deze weg is namelijk zeer goed aangegeven met grote wegwijzers. Verkeerd rijden is haast onmogelijk.

  Extra tip

  Voor de fotografen onder ons is het misschien slim om de route van het Zuiden naar het Noorden te rijden. Om de simpele reden dat je dan altijd aan de kant van de oceaan zal rijden. Veel gemakkelijker om te stoppen en een mooie foto te nemen. Het zal je veel tijd en gedoe besparen.

  Andere leuke routes

  Wat is de Wild Atlantic Way?