Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Yungasweg?

  Wat is de Yungasweg?

  Wat is de Yungasweg?

  De noordelijke Yungasweg of in het Spaans de El Camino de la Muerto weg is een 61 tot 69 kilometer lange weg doorheen Bolivia. De weg werd in het verleden al een paar keer bestempeld als de gevaarlijkste weg van de wereld. Volgens een schatting zouden er hier gemiddeld 250 mensen per jaar sterven ondanks enkele vernieuwingen in 2006. Hoewel er een groot sterftegetal is, is deze route toch ongelofelijk populair bij toeristen. Deze weg start in La Paz en eindigt in Coroico en is niet geasfalteerd.

  Hoogtepunten van de Yungasweg?

  De Yungasweg zijn grootste hoogtepunt is waarschijnlijk de constante spanning die deze weg met zich meedraagt. Want je rijdt dan ook bijna continu naast een ravijn. Deze route wordt vaak door waaghalzen gedaan die op zoek zijn naar adrenaline. Vooral de afdaling met de mountainbike is zeer populair. Deze activiteit wordt vaak verkocht in een pakketreis door een touroperator. De route afleggen met de mountainbike mag dan wel minder gevaarlijk zijn, toch sterft hier gemiddeld per jaar ook รฉรฉn iemand bij.

  Wanneer en hoe?

  Hoewel Bolivia extreme weersomstandigheden kent, kan je dit land het hele jaar door bezoeken. Echter is de beste periode om deze Yungasweg te bezoeken van mei tot en met oktober. Dan heb je meer kans op goed weer en minder regen. Het nadeel is wel dat de dagen dan korter zijn. En dat je meer zal moeten betalen, want dit is uiteraard ook het hoogseizoen voor Bolivia.

  Je kan deze route afleggen in een halve dag met de auto of mountainbike. Echter is en blijft dit altijd een risico, zeker als je zelf rijdt. Een ervaren chauffeur inhuren is aangeraden. Ben je op zoek naar een iets veiligere route dan deze dodenweg? Neem dan zeker eens een kijkje in deze lijst met roadtrip routes.

  Wat is de Yungasweg?