Bij een trail loop je of wandel je op onverharde weg doorheen de natuur. Deze manier van sporten/reizen kent de laatste jaren een enorme opkomst. En dat is niet zo verwonderlijk. Want bij een trail kom je nu eenmaal dichter bij de natuur. Vaak wordt deze manier van reizen gebruikt om dichter bij jezelf te komen. Ook wij houden van een stevige trail en daarom hebben we voor jullie een lijstje gemaakt met alle trail routes in de wereld. Ga jij je ze allemaal maken?

De Routes

Azië

Jordan Trail

In deze trail in Jordanië van maar liefst 650 kilometer lang paseer je enkele indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo passeer je het wereldwonder Petra, Wadi Rum en de Romeinse stad Jerash. Deze route is vooral lastig omdat je door de woestijn moet trekken en logistiek is dit een hele uitdaging. Treed jij in de voetsporen van enkele herders en profeten op één van de spectaculairste trail routes van de wereld?

Europa Trail Routes

Wandelroute GR5

De GR5 is een indrukwekkende wandelroute die begint aan de kust in Nederland en doorloopt tot helemaal in het Franse Nice. Deze route die meer dan 2100 kilometer is vooral gekend van zijn gelijknamige serie op de Belgische zender één. De GR5 is ongetwijfeld een van de populairste trail routes in Europa. Ook al omdat je sommige stukken kan overslaan met het openbaar vervoer. Wat deze route misschien net iets toegankelijker maakt.

Noord-Amerika Trail Routes

Pacific Crest Trail (Amerika)

De Pacific Crest Trail is een lange route in het Westen van Noord-Amerika dat gemaakt wordt door wandelaars en paardrijders. Deze route loopt door Amerika met de grens van Mexico helemaal tot de grens van Canada. Deze route is zeer gekend en geliefd bij de hikers en wordt gezien als één van de ultieme wandelroutes in de wereld. Dit omdat deze in totaal bijna 4300 km lang is en omdat je onderweg vooral in de natuur aan het wandelen bent. Wat er ook voor zorgt dat je soms dagenlang geen bewoonde wereld kan terugvinden, wat voor velen nog de grootste uitdaging is.

Zuid-Amerika Trail Routes

Inca Trail (Peru)

De Inca Trail is een wandelpad in Peru dat het wereldwonder Machu Pichu verbindt met de buitenwereld. Het bewandelen van deze route vraagt een uitstekende conditie want deze route van 45 km brengt je over verschillende bergtoppen (4000 meter boven de zeespiegel) en dichtbegroeide paden. Over deze route doe je ongeveer 4 tot 5 dagen. Naargelang bij welke organisatie je deze route boekt.

Route door verschillende continenten

Pan American Highway

De Pan American Highway, of in het Nederlands de Pan-Amerikaanse snelweg, is een netwerk van wegen dat loopt van Alaska tot Argentinië. De juiste afstand van deze weg is voer voor discussie want de ene beweert dat hij 25 000 km lang is en de andere 50 000 km. De waarheid zit echter ergens daartussen. Deze is zeker één van de meest indrukwekkende trail routes.

Voor meer vragen omtrent deze trail routes kan je gerust iets achterlaten in de comments of op onze Facebookpagina.

lijst Trail Routes