Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Cabot Trail?

  Wat is de Cabot Trail?

  Wat is de Cabot Trail?

  De Cabot Trail is een toeristische route van bijna 300 km doorheen het Nationaal Park Cape Breton Highlands dat gelegen is in Oost-Canada. Bij een roadtrip op deze route rij je vooral langs het water op het eiland Cape Breton. Een eiland dat met een dam verbonden is met het vaste land van Canada (Nova Scotia). Deze route is vooral zo mooi door de schoonheid van de natuur. En zijn prachtig groene begroeide bergen die de zee ontmoeten.

  Wanneer de Cabot trail doen?

  Wanneer je deze roadtrip maakt hangt er een beetje vanaf wat je wil. Wil je een beleving met relatief veel zon en goed weer dan kan je dit van maart tot en met oktober. Wil je eerder een sneeuwervaring (wat ook spectaculair is) dan kan je in de maanden december en januari gaan. November en februari zijn af te raden door de hevige regenval. Plan voor de Cabot Trail wel genoeg tijd in. Er is namelijk veel te zien op deze route. Een week voor deze 300 km af te leggen is zeker niet te veel.

  Highlights van deze route

  De Cabot Trail is een route die heel veel te bieden heeft. Zoals de schitterende meren van Bras dโ€™Or Lake. Waar je trouwens ook kan op varen met een plezierboot. Daarnaast kom je ook nog Margaree Valley tegen, wat een gezellig dorpje is waar je de beste verse zalm ter wereld zou kunnen eten. Ook een bezoek aan de grootste stad van dit eiland ‘Sydney’ is een leuke en vooral praktische plaats. Want hier zal je gemakkelijker en vooral goedkoper een slaapplaats vinden dan ergens anders op dit eiland. Ook de cruiseschepen komen aan in de haven van deze stad. Maar het absolute hoogtepunt van een roadtrip op deze route is toch de route en zijn prachtige uitzichten zelf.

  Wat is de Cabot Trail?