Wat is de Inca Trail?

De Inca Trail is een wandelpad in Peru dat het wereldwonder Machu Pichu verbind met de buitenwereld. Het bewandelen van deze route vraagt een uitstekende conditie want deze route van 45 km brengt je over verschillende bergtoppen (4000 meter boven de zeespiegel) en dichtbegroeide paden. Over deze route doe je ongeveer 4 tot 5 dagen. Naargelang bij welke organisatie je deze route boekt.

Hoe kan ik dit doen?

Iedereen kan de Inca trail naar Machu Pichu doen. Je hoeft je er alleen tijdig voor in te schrijven. Dit omdat er maar een beperkt aantal mensen per dag aan deze route mogen beginnen. Een half jaar op voorhand reserveren is dus zeker niet te vroeg. Verder vermijd je best het regenseizoen (november tot en met maart). En koop goede wandelschoenen. Een goede extra tip om gewoon te worden aan het andere zuurstofgehalte op deze hoogte is op voorhand enkele dagen in het stadje Cusco verblijven voor je vertrek.

Uitzichten op Machu Picchu

Waar slapen?

Bij de Inca Trail kom je bijna geen bewoonde wereld tegen, wat in deze wereld natuurlijk uniek is. Het enige wat je dan wel hebt natuurlijk is weinig ruimte voor een deftig bed. Je bent dus bij de Inca Trail in bijna alle gevallen aangewezen op een matrasje en een tent. Denk je nu, moet ik dit allemaal zelf dragen? Dat kan, maar je kan ook een lokale drager boeken, die dan je spullen voor jouw draagt. Zodat de route iets gemakkelijker af te werken is.

De Inca Trail route

De inca trail start in Sacred Valley wat in het Nederlands heilige vallei betekent. Van hieruit ga je via de Urubamba rivier over het Andes gebergte recht naar het wereldwonder Machu Pichu. Een route van 45 km waarin je tot 4000 meter hoogte gaat. En waarbij je moet klimmen, afdalen en door dicht begroeide stukken moet klauteren. Meer vragen over deze route kan je ons stellen in de comments of op onze Facebookpagina.

Andere speciale routes

Wat is de Inca Trail?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.