Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Wat is de Pacific Crest Trail?

Wat is de Pacific Crest Trail?

Wat is de Pacific Crest Trail?

De Pacific Crest Trail is een lange route in het westen van Noord-Amerika dat betwist wordt door wandelaars en paardrijders. Deze route loopt door Amerika van de grens van Mexico helemaal tot de grens van Canada. Deze route is zeer gekend en geliefd bij de hikers en wordt gezien als één van de ultieme wandelroutes in de wereld. Dit omdat deze in totaal bijna 4300 km lang is en omdat je onderweg vooral in de natuur aan het wandelen bent. Wat er ook voor zorgt dat je soms dagenlang geen bewoonde wereld kan terugvinden, wat voor velen nog de grootste uitdaging is.

De route

De route loopt dus van de grens van Mexico tot aan de grens van Canada en is ongeveer 4300 km lang (dit kan soms langer zijn door werken of weersomstandigheden). In deze trip ga je door de staten Californië, Oregon en Washington. Je gaat ook door 6 Nationale Parken waaronder ook Yosemite en 25 nationale bossen. Je zal in deze route ook een hoogteverschil hebben van 4000 meter en je kan temperaturen tegenkomen van +40 tot -10 Celsius. Deze route is een echte ontdekkingsreis dus.

Hoe de Pacific Crest Trail betwisten?

Uiteraard zal je een goede fysieke voorbereiding nodig hebben voor deze trip. Maar ook een paar belangrijke documenten, zoals een juist visum bijvoorbeeld. Want met een gewoon toeristenvisum (ESTA) zal je maar 3 maanden in Amerika mogen blijven. Terwijl deze route vaak 5 maanden duurt. Je zal dus een visum van 6 maanden moeten gaan aanvragen op de ambassade en je reden geven waarom je een langere tijd wil blijven. Doe dit wel op tijd! Want deze procedure kan soms aanslepen.

Daarnaast moet je ook permits aanvragen om de route te mogen lopen. Dit is een toestemming om bepaalde delen van de route te mogen bewandelen. Echter is deze route zo populair geworden (mede door de film Wild). Dat er dagelijks nog maar 50 volledige permits vrijgegeven worden. Dit om de natuur te beschermen. Je kan ook elke permit apart aanvragen tijdens je reis zelf, maar je zal dan vooral veel (kostbare) tijd verliezen. Begin dus maar op tijd met je planning van de Pacific Crest Trail. Meer informatie omtrent deze planning kan je op de officiële website van deze route vinden.

Andere speciale wandelroutes

Wat is de  Pacific Crest Trail