De sfeer op een luchthaven is een sfeer waar wij wel van houden. Jammer genoeg ervaart niet iedereen dat en vaak komt dat ook door de onwetendheid en stress die bij veel mensen aanwezig is. In de lijst hieronder kom je alles te weten over de luchthaven zodat jij de volgende keer geen zenuwen hoeft te hebben.

Vliegtuig op luchthaven

Kennisbank Luchthaven

Douane

De douane staat in voor de de controle van import en export in een land. Ook op de luchthaven zal je deze controle moeten passeren. Ook je paspoort wordt hier controleert wanneer je naar een ander continent reist.

Boardingpass

Een boardingpass is je ticket dat je nodig hebt om op het vliegtuig te geraken. Daarnaast zal je dit ticket op meerdere plaatsen moeten tonen om door de controles op de luchthaven te geraken. Tegenwoordig kan je dit ticket ook downloaden op je smartphone.

Bagagehal

De bagagehal is de hal in de luchthaven waar je jouw bagage terug kan gaan oppikken. Deze bagagehal bevindt zich meestal net achter de douane of paspoortcontrole. In zeer veel landen komt de bagage via een automatische rolband naar deze hal.

Aankomsthal

De aankomsthal is de ruimte waar je komt na de de bagageruimte. In deze zaal kan je opgewacht worden door vrienden of een familielid. Ook zal je hier vaak enkele mogelijkheden vinden om te eten of een auto te huren.

Vertrekhal

De vertrekhal is zoals de naam al doe vermoeden de hal waar je moet vertrekken. Hier geef je jouw ruimbagage af en haal je jouw vertrekticket op. Dit is ook de plaats waar je afscheid neemt van familie of vrienden.

Terminal

De terminal is het gebouw op de luchthaven waar je zowel de aankomst, bagage als vertrekhal kan terugvinden. Let op! Sommige luchthavens hebben meerdere terminals.

luchtvaartmaatschappij

Een luchtvaartmaatschappij biedt vervoer aan in de lucht. Het kan zowel personen vervoeren als vrachtvervoer. Door een toenemende concurrentie en Covid-19 zijn er helaas de laatste jaren een heel aantal faillissementen geweest.

Belgische luchtvaart

De Belgische luchtvaart is groter dan je zou denken. In deze lijst kan je alle Belgische luchtvaartmaatschappijen terugvinden. En er zullen er een aantal zijn die je niet kent!

Open jaw

Een open jaw is wanneer de luchthaven van vertrek niet gelijk is aan de luchthaven van aankomst na je vakantie. Zo kan je op vakantie vertrekken in Amsterdam en later terug aankomen in Brussel.