Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is de Aankomsthal?

  Wat is de Aankomsthal?

  Wat is de Aankomsthal?

  De aankomsthal is een zaal in de terminal (luchthaven) van aankomst. Hier kom je na het ophalen van je ruimbagage in de bagagehal en het passeren van de douane. In deze zaal wacht familie en vrienden soms op je aankomst. Vanuit deze hal geraak je ook op een snelle en gemakkelijke manier op de parking of bij het openbaar vervoer. Dit om er voor te zorgen dat iedereen deze zaal zo snel mogelijk verlaat. In deze hal heb je vaak ook een groot aanbod aan restaurants en winkels. Zo kan je na een lange vlucht toch nog iets eten.

  Veiligheid procedures?

  Tegenwoordig moet je weinig tot geen controles meer passeren als je iemand wil ophalen in de aankomsthal. In de tijden van de terroristische aanslagen was dit echter wel het geval. Als toerist moet je echter eerst door een controle. Zeker als je van een land komt dat niet tot de Schengenlanden behoort. Want in dat geval moet je internationaal paspoort ook gecontroleerd worden. Is dit niet in orde? Dan geraak je niet voorbij de douane en kom je de aankomsthal niet binnen.

  Hoe kom je in de aankomsthal?

  Bij het verlaten van het vliegtuig krijg je eerst een paspoortcontrole en in sommige landen ook een visumcontrole. Daarna volg je de bordjes naar de bagagehal, waar je dan wacht tot je ruimbagage van de band rolt. In sommige luchthavens passeer je onderweg nog enkele winkels en eetgelegenheden. Wanneer je jouw bagage hebt, ga je naar de uitgang. Wanneer je de bagagehal verlaat ben je in de aankomsthal. En van hieruit kan je naar huis of naar je hotel.

  Kom je iemand ophalen op de luchthaven? Dan moet je enkel de auto parkeren en de pijlen volgen naar de aankomsthal. Verder moet je niets doen. Een goedkopere optie is de Kiss & Ride-zone gebruiken. Hier moet je vaak weinig tot niks voor betalen. Meer weten over aankomen in een luchthaven kan je hier terugvinden.

  Wat is een aankomsthal?