Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Bagagehal?

  Wat is een Bagagehal?

  Wat is een bagagehal?

  Een bagagehal is een hal in de terminal (luchthaven) waar je bagage toekomt. In veel luchthavens komt je bagage in deze zalen via een bagageband tot bij jou. Deze hal wordt alleen gebruikt voor het ophalen van je ruimbagage. Het inchecken van jouw ruimbagage gebeurt in de vertrekhal. Je handbagage mag na een controle gewoon mee op het vliegtuig! Je kan deze hal enkel binnen wanneer je van het vliegtuig stapt en voorbij de douane bent. Echter in zeer kleine luchthavens is deze hal er niet altijd. Een bagagehal is dan samengevoegd met zowel de vertrek- als aankomsthal.

  Wat bij verlies of beschadiging?

  Het kan goed zijn dat je bagage beschadigt is of zelfs niet tevoorschijn komt. In dat geval mag je de bagagehal absoluut niet verlaten. Je moet dan zo snel mogelijk een Property Irregularity Rapport of afgekort een PIR gaan halen. Dit is een document waar de schade op beschreven staat die vastgesteld is of waar het verlies op bevestigd is. Het enige wat je moet meenemen is je ticket waar je ingecheckte ruimbagage op staat. Dit ticket krijg je aan de balie bij je vertrek. Het PIR document moet je aanvragen aan de balie in de bagagehal. Elke hal in de wereld moet deze balie hebben. Zonder het Property Irregularity Rapport heb je ook geen recht op een vergoeding. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben ook een online formulier om in te vullen.

  Hoe geraak ik in de bagagehal?

  De enige manier om in een bagagehal te komen is door te landen op een luchthaven. Als je dus iemand komt ophalen van de luchthaven kan je enkel in de aankomsthal wachten. Helpen bij de bagageband is dus niet mogelijk! Als je als passagier in deze hal wil komen moet je vaak eerst nog langs de douane passeren. Zeker als je van een land komt buiten Europa.

  Wat is een bagagehal?