Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Boardingpass?

  Wat is een Boardingpass?

  Wat is een boardingpass?

  Een boardingpass is een instapkaart die door de luchtvaartmaatschappij uitgegeven wordt. Met deze instapkaart mag je het vliegtuig betreden. Elke kaart is gebonden aan รฉรฉn persoon en is uniek. Je kan deze instapkaart dan ook alleen gebruiken op vertoon van je identiteitskaart of internationaal paspoort. Deze instapkaart geeft je naast toegang tot het vliegtuig ook belangrijke informatie over de gate, het vertrekuur en je zitplaats in het vliegtuig. Vroeger was een boardingpass altijd afgedrukt op papier. Tegenwoordig kan je dit ook al op je smartphone zetten.

  Waar haal ik deze boardingpass?

  Een boardingpass haal je normaal op in de vertrekhal. Dit doe je bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. In de vertrekhal kan je op de grote borden zien waar je vliegmaatschappij zich bevindt. Om je instapkaart te krijgen moet je je identiteitskaart of internationaal paspoort kunnen voorleggen. In sommige luchthavens moet je de check-in zelf doen via een automaat. Deze automaat geeft je dan jouw tickets na screening van je paspoort. Bij nog andere luchtvaartmaatschappijen waaronder Ryanair moet je je boardingpass zelf thuis afdrukken of via een QR-code op je smartphone zetten. Dit is niet alleen goedkoper, maar het versnelt ook het proces op de luchthaven. Als je ruimbagage moet inchecken dan moet je nog altijd langs de balie in de vertrekhal. Met uitzondering van enkele landen die ook hiervoor automaten hebben.

  Wat als ik geen printer of smartphone heb?

  Niet iedereen heeft een smartphone of printer. Daarom is er ook altijd de mogelijkheid om je boardingpass af te halen in de luchthaven zelf. Let op! Dit kan bij sommige organisaties extra geld kosten.

  Kan ik vliegen zonder instapkaart?

  Zonder boardingpass is er geen enkele mogelijkheid om het vliegtuig te betreden. Verlies dit document dus niet. Daarnaast moet je deze instapkaart ook gebruiken om enkele controles te passeren onderweg naar de gate. Je instapkaart is niets waard zonder jouw paspoort. Daarom is het geen slecht idee om deze samen te bewaren.

  Wat is een Boardingpass