Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Terminal?

  Wat is een Terminal?

  Wat is een Terminal?

  Een terminal, of in het Nederlands een luchthavengebouw, is een gebouw op de luchthaven waar je zowel vertrekt, aankomt als een overstap maakt. Sommige grote luchthavens hebben meerdere terminals. Vaak ééntje voor binnenlandse vluchten en eentje voor buitenlandse vluchten. Op voorhand controleren bij welk gebouw je moet zijn is geen slecht idee. Bij meerdere luchthavens is er vaak wel een shuttle dat van het ene naar het andere gebouw rijdt. Dit is altijd gratis. Brussels Airport heeft maar één terminal die verdeeld is in twee gangen met verschillende gates.

  Wat kan je er vinden?

  In een terminal kan je zowel de vertrekhal als aankomsthal terugvinden. Maar ook een zone waar je belastingvrij (tax-free) kan shoppen en eten. Om dit luchthavengebouw binnen te komen moet je in de meeste gevallen geen controle ondergaan. Wil je echter verder komen dan de vertrekhal, dan heb je wel een controle. Die bestaat uit een volledige controle van jouw en je handbagage. Wil je ook verder komen dan de vertrekhal, dan zal je een geldig vliegticket nodig hebben. In sommige grote luchthavens vind je in de terminal ook een trein en busstation. Dit om de toerist het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  Procedures terminal?

  In een terminal moet je enkele procedures doorlopen. Zo kom je aan in de vertrekhal waar je je boardingpass krijgt en je ruimbagage afgeeft. Van daaruit ga je naar de juiste gate. Onderweg passeer je nog een controlepost en een regio waar je belastingvrij kan shoppen. Ook een paspoortcontrole behoort tot de mogelijkheden. Deze wordt enkel uitgevoerd als je naar een land reist dat niet tot de lijst met Schengenlanden behoort. Ben je eenmaal aan de gate aangekomen, dan moet je via de vliegtuigslurf het vliegtuig op.

  Bij aankomst in een terminal na een vlucht passeer je eerst de paspoortcontrole om daarna je bagage af te halen in de bagagehal. Na de ophaling van je bagage, kan het zijn dat je ook nog eens gecontroleerd wordt of je wel de juiste bagage bij je hebt. Deze controle is niet altijd het geval! Na deze controle kom je in de aankomsthal en dan ben je vrij in wat je doet.

  Wat is een terminal