Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Vertrekhal?

  Wat is een Vertrekhal?

  Wat is een vertrekhal?

  De vertrekhal is een zaal in de terminal (luchthaven) waar je je boardingpass krijgt en waar je ruimbagage kan inchecken. Tegenwoordig kan je de boardingpass al online aanvragen en krijgen. Dit zorgt ervoor dat je een veel snellere behandeling krijgt. Ook kan je in deze hal een vliegticket kopen. Al is dit de laatste jaren niet meer de gewoonte. Dat komt omdat een ticket meestal online of via een reisbureau gekocht wordt. Heb je informatie nodig of ontbreek je nog een visum? Dan kan dit ook in de vertrekhal bij je vliegtuigmaatschappij aangevraagd worden. Let op! Dit kan extra geld kosten.

  Veiligheidsprocedures

  Om de vertrekhal binnen te komen moet je tegenwoordig geen veiligheidscontroles meer passeren. In tijden van de terroristische aanslagen was dit wel het geval. De controle van je bagage en al jouw bezittingen vind plaats tussen de vertrekhal en de gate waar je gaat opstijgen. Ook de grenscontrole bij een reis buiten Europa bevindt zich tussen beide hallen. In sommige luchthavens heb je nog een controle voor het betreden van de deze hal. Charleroi Airport is hier een goed voorbeeld van.

  Bij de terroristische aanslagen op de luchthaven in Brussel was de vertrekhal de plaats waar de aanslagen plaatsvonden. Een plek waar dus heel veel mensen verzamelen en waar het zo goed als altijd druk en chaotisch is.

  Winkels in de vertrekhal?

  Ook in de vertrekhal heb je enkele winkels en eetgelegenheden. Echter vallen deze winkels niet onder de belastingvrije zone. Deze start pas na de controle. Je kan deze zone alleen betreden met een geldig vliegticket van de dag van vertrek. Je kan dus niet alleen naar de luchthaven komen om tax-free te shoppen. In de vertrekhal vind je vaak wel een winkel waar je een koffer kan kopen indien je problemen ondervind met jouw exemplaar.

  Wat is een vertrekhal?