Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Bucketlist?

  Wat is een Bucketlist?

  Wat is een bucketlist?

  Een bucketlist of ook wel eens een loodjeslijst genoemd is een lijst met dingen die je voor je dood gedaan wil hebben. Zowel zieke terminale mensen maken zo een bucketlist als gezonde mensen. Eigenlijk is een bucketlist dus gewoon een lijst vol met dromen die je wil en kan waarmaken. Zo kan dit een lijst zijn met vakantiebestemmingen waar je naar toe wil reizen. Maar dit kan ook een lijst met activiteiten zijn zoals de Kilimanjaro beklimmen of uit een vliegtuig springen. Deze lijst is de laatste jaren zeer populair geworden en dat komt mede door een gelijknamige film die uitgebracht is in 2007.

  Waarom één maken?

  Een bucketlist laat je in de eerste plaats denken over wat je echt nog in je leven wil doen. Daarnaast is de kans groter dat je deze dingen ook echt gaat doen als je ze opschrijft. Het geeft je een doel, een doel om alles uit het leven te halen. Je leeft namelijk maar één keer. Een bucketlist maken is trouwens niet zo moeilijk. Het enige wat je moet hebben is een pen en papier. En opschrijven wat je nog echt wil doen met je leven en dit dan ook echt willen verwezenlijken.

  Onze Bucketlist

  Ook wij hebben een bucketlist met dingen die wij nog willen doen of willen zien in ons leven. Hieronder kan je enkele van die dingen terugvinden. Misschien geeft het jou wat inspiratie.

  • De Pacific Crest Trail bewandelen. Een wandelroute die van Canada tot Amerika loopt.
  • Backpacken door Azië met de rugzak.
  • Verschillende dansstijlen leren.
  • De Mount Everest beklimmen.
  • Leren zeilen en dan de wereld rond trekken met een zeilboot.
  • Een honeymoon in Hawaii.
  • Een school oprichten in Mexico of het Afrikaanse continent.
  • Helpen aan een goed doel dat de natuur beschermt.

  Samen een lijst opstellen

  Een bucketlist hoeft niet altijd persoonlijk te zijn. Maar je kan zo een lijst ook opstellen met je partner of beste vriend of vriendin. En dan beschrijven wat je samen nog wil doen. Zeer leuk en goed voor de vriendschap! Plus de kans is groter dat je deze dingen dan ook effectief gaat doen omdat je elkaar hebt.

  Wat is een Bucketlist?