Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een lijnvlucht?

  Wat is een lijnvlucht?

  Wat is een lijnvlucht?

  Een lijnvlucht is een vlucht die een vast geprogrammeerd schema heeft en dit het hele jaar nakomt. Een groot verschil met een chartervlucht waarbij dit niet het geval is. Een lijnvlucht wordt ingelegd door een luchtvaartmaatschappij en je kan de tickets dan ook rechtstreeks aankopen bij deze maatschappij. En bovendien kan je ook het uur zelf kiezen (als er meerdere vluchten zijn). Bij een chartervlucht kan je enkel de dag kiezen. Er is echter geen verschil in prijs bij beide vluchten. Wel zal je in veel gevallen een betere bediening in een lijnvlucht hebben. Dit omdat een charter hier probeert op te besparen.

  Langste en kortste lijnvluchten

  De langste lijnvlucht is maar liefst 15 344 km lang en gaat van Newark in Amerika naar Singapore. Onderweg vlieg je zelfs over de Noordpool. Deze vlucht van Singapore Airlines neemt zowaar 18 uur in beslag. En dan moet je weten dat de terugvlucht over Aziรซ en Alaska nog langer is met 16 600 km. Raar maar waar, over dit traject vlieg je wel “maar” 17 uur en 45 minuten. Een zware vlucht als je het ons vraagt! Misschien overleef je deze trip wel met deze tips.

  De kortste vlucht is dan weer 2,7 km lang en zou maar 2 minuten lang duren. Al zou het ook al een keer in 53 seconden uitgevoerd zijn. Deze vlucht gaat van Papa Westray naar Westray in Schotland en wordt georganiseerd door British Airlines. Of deze lijnvlucht ecologisch verantwoord is nog maar de vraag. Want 2,7 km kan naar onze mening toch ook op andere manier gemaakt worden.

  De eerste lijnvlucht werd uitgevoerd op 1 januari in het jaar 1914 en ging van Sint-Petersburg in Rusland tot in Tampa in Amerika. En werd uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij SPT Airboat Line.

  Meer vragen?

  Meer vragen omtrent een lijnvlucht of chartervlucht? Stel ze dan gerust in de comments.

  Wat is een lijnvlucht?