Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Luchtvaartmaatschappij?

  Wat is een Luchtvaartmaatschappij?

  Wat is een Luchtvaartmaatschappij?

  Een luchtvaartmaatschappij of anders gezegd een vliegtuigmaatschappij is een organisatie die vervoer aanbied in de lucht. Je hebt grotere maatschappijen die lange afstanden door verschillende continenten aanbieden. Maar je hebt ook luchtvaartmaatschappijen die kortere afstanden organiseren binnen een continent en soms zelfs land. En luchtvaartmaatschappij kan zowel personen vervoer zijn als vrachtvervoer. De laatste jaren is er een enorme toename van deze organisaties. Wat leidt tot een ware prijsoorlog. Tot groot ongenoegen van de klimaatactivisten. Ook helikoptervluchten die aangeboden worden behoren tot deze categorie.

  Privรฉ of Overheid?

  Hoewel vroeger bijna in elk land de luchtvaartmaatschappij eigendom was van het land zelf, zoals al het openbaar vervoer. Zijn de laatste jaren veel van deze organisaties in privรฉ handen terecht gekomen. Alsook zijn er natuurlijk investeerders die dit zelf oprichten. Wat de sector natuurlijk gecommercialiseerd heeft. Kijk hier bijvoorbeeld eens welke vliegtuigmaatschapijen er bijvoorbeeld allemaal in Schiphol of Brussel vertrekken.

  Kan een luchtvaartmaatschappij failliet gaan?

  Jazeker! Een luchtmaatschappij kan zeker failliet gaan. En het gebeurt zelfs meer dan je zou denken. En het erge is dat wanneer dit gebeurt, je er niet zo heel veel aan kan doen. Tenzij je de juiste reisverzekering hebt genomen. Al houden niet veel verzekeringen hier rekening mee. Wanneer je dus in een ander land een vlucht boekt bij een maatschappij die je niet kent, zoek dan even enkele zaken over de maatschappij op. Want vaak is een faillissement wel op voorhand voorspelbaar.

  Waar op letten?

  Bij het boeken bij een luchtvaartmaatschappij maak je best gebruik van Skyscanner voor de goedkoopste tickets. Let echter wel altijd goed wat je boekt. Want deze maatschappijen en dan vooral de lage kost maatschappijen zijn de koning in het aanrekenen van verborgen kosten. Kijk bijvoorbeeld altijd goed na welke bagage je mag meenemen. En of er bij een lange vlucht wel eten voorzien is.

  Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere dingen waar je moet op letten bij het boeken van je tickets. Maar die kan je allemaal terugvinden op onze reisblog.

  Extra’s

  Wat is een Luchtvaartmaatschappij?