Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Open jaw?

  Wat is een Open jaw?

  Wat is een Open jaw?

  Een Open jaw is wanneer de luchthaven van vertrek niet gelijk is aan de luchthaven van aankomst. Zo kan je bijvoorbeeld in Charleroi opstijgen bij vertrek en na je vakantie terug aankomen in Brussel. Dit wordt vaker en vaker gedaan om zo de prijs te drukken omdat de ene luchthaven goedkoper is dan de andere. Soms heeft dit helemaal geen economische reden maar een praktische reden. Zoals beschikbare plaatsen of onderhoud van het toestel. Deze manier van vliegen wordt vaak toegepast door een lage kost maatschappij zoals Ryanair. Deze term is een term die niet vaak gebruikt wordt.

  Dubbele jaw

  Zijn beide vertrekplaatsen en aankomstplaatsen verschillend dan spreken we niet over een open jaw maar een dubbele jaw. Bijvoorbeeld als je vliegt vanuit Charleroi naar Miami in Amerika maar je komt dan terug via Orlando in Amerika naar Brussel. Dan heb je 4 verschillende luchthavens gehad en dus een dubbele jaw. Deze manier van reizen wordt vooral gedaan door budgetreizigers die op een zo goedkoop mogelijke manier willen reizen. Je kan deze tickets gemakkelijk vinden via Skyscanner. Je hoeft dan alleen andere terugvlucht te selecteren. Of je kan ook meerdere bestemmingen ingeven.

  Voor wij is een Open Jaw?

  Deze manier van reizen is voor iedereen die geïnteresseerd is in goedkoper reizen. Maar ook voor de avonturier en wereldreiziger onder ons. Want bijna elke wereldreiziger heeft al met een open jaw gevlogen. Vaak onbewust, maar dat komt dan ook omdat deze term praktisch nooit gebruikt wordt. Want als je van land A naar land B reist om vervolgens naar land C te reizen, dan heb je in principe al een open of dubbele jaw gedaan. Wijzelf hebben dit al vaak gedaan en reisden bijvoorbeeld van België naar Mexico. Om dan daarna terug te komen naar België via Amerika (na 3 maanden). Daartussen namen wij 6 vluchten wat een totaal maakt van 8 vluchten. Al deze 8 vluchten waren daardoor een open jaw.

  Wat is een open Jaw