Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Digital Nomad?

  Wat is een Digital Nomad?

  Wat is een Digital nomad?

  Een digital nomad is iemand die via het internet een inkomen probeert te bekomen. Waardoor hij of zij volledig onafhankelijk van een locatie kan werken. Deze vorm van werken wordt vaak gedaan door mensen die veel willen reizen. Het enige wat een digital nomad echt nodig heeft is een sterke internetverbinding en een degelijke computer. Er zijn zelfs digitale nomaden die de wereld rondreizen zonder een vaste verblijfplaats thuis. Dit om financieel volledig onafhankelijk te zijn.

  Hoe geld online verdienen?

  Tegenwoordig zijn er veel jobs die je over het internet kan doen. Zo kan een digital nomad werken als schrijver, vertaler, websitebouwer of softwareontwikkelaars. De meeste digital nomads werken echter wel freelance wat soms voor een onzeker inkomen kan zorgen. Een reisblog is soms ook een manier om geld te verdienen tijdens het reizen. Of kijk eens bij deze andere 10 tips over geld verdienen op reis.

  Voordelen

  • Je bent locatie onafhankelijk. Wat een enorme vrijheid geeft.
  • Veel meer inspiratie als thuis (zeker als schrijver of fotograaf).
  • Je bepaalt je eigen werk tempo.
  • Je komt vaak op plekken waar een ander maar van kan dromen, juist omdat je kan reizen wanneer je maar wil.

  Nadelen

  • Je hebt in veel gevallen geen vast inkomen, wat voor stress kan zorgen.
  • Je moet constant op zoek naar een goede internet verbinding. Is deze er niet dan kan je werken al vergeten.
  • Soms onzekere toekomst.
  • Je hebt vaak geen collega’s waar je even mee kunt praten en zal ook een stevige portie zelfmotivatie nodig hebben als digital nomad.

  Hoe wordt ik een digital nomad?

  Iedereen kan een digital nomad worden, je zal jezelf er misschien wat moeten voor bijscholen maar dat is het naar onze mening zeker waard. De grootste stap is de stap ook effectief durven maken. Als je die beslissing genomen hebt, dan kan je gaan zoeken naar freelance werk of bijvoorbeeld een webshop opstarten met een dropshipping systeem.

  Wat is een Digital Nomad?