Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Persreis?

  Wat is een Persreis?

  Wat is een Persreis?

  Een persreis is een reis aangeboden door een bedrijf of organisatie om zo een regio, hotel of merk te promoten. Op deze reizen worden er journalisten, (reis)bloggers, Influencers en andere personen met een groot bereik uitgenodigd. Deze reizen zijn voor de genodigden gratis en in sommige gevallen wordt de genodigde ook betaald voor deze reis. Het is immers hun werk om over deze reis te berichten aan hun doelpubliek. Een persreis kan een duur hebben van รฉรฉn dag maar ook een week of langer. Om uitgenodigd te worden op een persreis moet je al een heel aantal volgers of lezers hebben. Een persreis kan in groep maar ook dit kan ook eventueel met een individueel programma.

  Het doel van deze reis?

  Het doel van een persreis is heel duidelijk. Zo veel mogelijk goede foto’s maken en goed verhaal schrijven zodat het doelpubliek van de genodigden de regio ook willen bezoeken. De genodigden sporen hun publiek aan om te consumeren. In het geval van een persreis is dat meer boekingen voor een regio, hotel of bedrijf genereren.

  Vrij om te schrijven wat je wil?

  Soms krijgen wij wel eens de vraag of je bij een persreis wel altijd even eerlijk kan zijn. Want je wordt namelijk uitgenodigd om iets aantrekkelijk en positief te schrijven. Maar wat als de persreis niet is wat je ervan verwacht hebt? Dit is een heikel punt. Wij proberen in ieder geval steeds een eerlijk artikel te schrijven. Als iets tegenvalt bespreken wij dit met de organisator van de persreis en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Je kan dan opteren om sommige activiteiten niet te vernoemen of helemaal geen artikel te schrijven. Let op! Dit gebeurt enkel in heel uitzonderlijke gevallen. Meestal is een persreis zodanig goed georganiseerd om de genodigden de mooiste plekjes en beste activiteiten te laten ervaren.

  Onze ervaringen met een persreis

  Ook wij gaan soms op persreis en dat is leuk. Maar vooral ook heel hard werken. Want de schema’s die door organisaties of bedrijven soms worden opgesteld zijn meestal druk. Daarnaast moet je in deze reizen ook voor uitstekend en bruikbaar materiaal zorgen. Dit brengt soms druk met zich mee. En zo heeft elke job zijn voor- en nadelen. Wij proberen een goede balans te vinden tussen persreizen en zelf georganiseerde reizen. Die laatste geven ons meer vrijheid en dat is de hoofdreden waarom wij van bloggen ons beroep hebben gemaakt.

  Wat is een persreis